Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Felmentették az országos rendőrfőkapitány két helyettesét

2006.06.29. 12:23
Távozik posztjáról az országos rendőrfőkapitány két helyettese - jelentette be Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter. Július 15-től csak egy helyettes lesz, a posztot Szabadfi Árpád az eddigi Győr-Moson-Sopron Megyei fendőr-főkapitány tölti be.

Petrétei Jószef igazságügyi és rendészeti miniszter felmentette az országos rendőrfőkapitány két helyettesét. Hatala József és Berta László július 15-i hatállyal távozik posztjáról.


Szabadfi Árpád

A jövőben Bene Lászlónak csak egy helyettese lesz. Ezt a posztot július 15-től Szabadfi Árpád, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság eddigi vezetője látja el.

Petrétei József az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott feladat-meghatározó értekezleten a legfontosabb teendők közé sorolta a rendőrség regionalizációját, illetve a határőrség integrációját a rendőrség kereteibe.


Petrétei József, Jenei Zoltán

Az ezekkel kapcsolatos javaslatokat Bene László országos rendőrfőkapitánynak Béndek Józseffel, a határőrség országos parancsnokával közösen augusztus 31-ig kell kidolgoznia.

A rendőri vezetők létszámának csökkentéséről Petrétei azt mondta: egyelőre nem tudja megmondani, hány embert érintenek majd az intézkedések.

A miniszter elvárja, hogy a testület a törvények betartásával végezze munkáját, ügyfélbarát, szolgáltató jellegű hatóság legyen és önállóan, a feladatok egyértelmű megosztása mellett dolgozzon.

Az értekezleten Petrétei József bemutatta a tárca új rendészeti szakállamtitkárát is. Jenei Zoltán, aki az előző kormányzati ciklusban a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkára volt, július 1-től dolgozik az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.