Ambrus
-7 °C
3 °C

Csütörtökön tárgyal az államfőről a koalíció

2005.04.06. 20:43
Csütörtökön újabb fordulójához érkezik a koalíciós pártok egyeztetése az államfő személyéről. Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök szerdai tájékoztatóján megismételte, élvonalbéli pártpolitikust nem támogat pártja a posztra.

A koalíciós pártok delegációi csütörtökön ülnek hivatalosan is tárgyalóasztalhoz, hogy egyeztessenek az államfőjelölt személyéről - közölte az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatón szerdán.

Három fős delegációk képviselik a pártokat

Kuncze Gábor elmondta: hétfőn az MSZP vezetése ismertette a párt szombati elnökségi ülésén megfogalmazottakat, és kedden megállapodtak arról, hogy mindkét párt három fős delegációval képviselteti magát a csütörtöki tárgyalásokon. Az MSZP-t Toller László, Steiner Pál és Szabó György, az SZDSZ-t Pető Iván, Fodor Gábor és Sándor Klára képviseli majd.

Kérdésre válaszolva közölte: "a Szabad Demokraták Szövetsége azt nem tekinti kompromisszumnak, hogy az összes lehetséges Szili Katalint elénk tárták, és közülük kiválaszthatjuk az egyiket". Ezért a tárgyalásoknak folytatódniuk kell - mondta.

Hozzátette: az SZDSZ tartja magát ahhoz, hogy direkt, élvonalbeli pártpolitikust nem szeretnének látni a köztársasági elnöki székben, így ennek megfelelően mérlegelik a felmerülő jelölteket.

Közös jelöltben gondolkodik az SZDSZ

Hangsúlyozta: a liberálisok továbbra is arra törekednek, hogy közös, koalíciós jelöltet állítsanak, lehetőleg olyat, akit részben az ellenzék is tud támogatni. A felmerült nevek közül több támogatható az SZDSZ számára - fűzte hozzá.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.