Hajnalka
0 °C
14 °C

Fáklyákkal vonul ezúttal az utcára a Fidesz

2006.10.31. 11:36
A Fidesz szombat délután négykor fáklyás menetet indít a Terror Házától az Astóriáig. A párt arra kéri a szimpatizánsokat, hogy ne hozzanak se zászlókat, se transzparenseket, a rendőröktől meg azt kérik, hogy maradjanak a laktanyáikban viperáikkal és gumilövedékeikkel együtt.

Az ötvenhatos forradalom leverésének ötvenedik évfordulóján, azaz november negyedikén, szombaton, délután négy órára szolidaritási menetet szerveznek a rendőri brutalitás áldozataiért, a demokráciáért és a szabadságért, mondta Szíjjártó Péter a Fidesz kedd déleőttii sajtótájékoztatóján.

A menet 16 órakor indul a Terror Házától az Andrássy úton át az Astóriáig. Szíjjártó Péter megkért minden provokátort, hogy ezúttal maradjanak otthon. Mint mondta, a rendezvényen nem lesznek beszédek, a résztvevők biztonságát a Fidesz saját önkéntesei garantálják.

Szíjjártó Péter felkérte pártja szimpatizánsait, hogy zászlót vagy transzparenseket ne vigyenek magukkal, legfeljebb gyertyát vagy fáklyát. Budapest nyugalmának megőrzése érdekében az ellenzéki párt szóvivője arra kérte a rendőröket, hogy viperáikkal, gumilövedékeikkel és könnygázgránátjaikkal együtt maradjanak laktanyáikban.

A Fidesz kedd délelőtt már be is jelentette a rendőrségen a rendezvényt. Szíjjártó Péter arra a megismételt kérdésre, hogy a laktanyában maradásra szólítással lemondanak-e a rendőrségi biztosításról, nemmel felelt, mint megmagyarázta, e kéréssel csupán azt kívánják elérni, hogy ne ismétlődjenek meg az október 23-i véres események.

A fáklyás menetet maga Orbán Viktor vezeti, derült ki a sajtótájékoztatón.

Az Index információi szerint nem volt egységes az ellenzéki párt hétfő este ülésező elnöksége abban, hogy újfent utcai megmozdulást szervezzen a párt. A fő érve a tüntetéspártiaknak az volt, hogy "ne hagyjuk már, hogy bezárjanak minket egy szobába". A párt mérsékeltebb politiksai viszont az október 23-ai események megismétlődésétől tartva szerették volna lebeszélni Orbán Viktort az utcai megjelenésről. Az elnökség nagyobbik fele végül az utcai megmozdulás mellett döntött.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.