Natália
-3 °C
7 °C

Paks: az erőmű szerint nem a dolgozójuk nyilatkozott

2003.04.29. 11:46
Nem lehet a Paksi Atomerőmű dolgozója, aki a balesettel kapcsolatban névtelenül nyilatkozott az Indexnek - kereste meg lapunkat Kováts Balázs, az erőmű Tájékoztató és Látogató központjának vezetője, aki "horrormesének" titulálta az állítólagos dolgozó nyilatkozatát.
A név nélkül nyilatkozó férfi azt állította, a Paksi Atomerőműben sokkal súlyosabb a helyzet, mint azt bárki is gondolja. Kováts Balázs cikkünkre reagálva elmondta, a nyilatkozó állításai minden alapot nélkülöznek. Mint fogalmazott, ha az informátor valóban az erőmű dolgozója lenne, nem keverné össze a reaktorfedelet és a tisztítótartályt, illetve nem beszélne kénkibocsátásról, mivel az csak szénerőműben lehetséges.

Kováts Balázs valótlannak tartja azt az állítást is, hogy az elmúlt napokban bárki megtagadta a munkát az erőműben. Szerinte az informátor az általa közölt dózisértékeknél ötezerszeresen téved, természetesen felfelé, és jelenleg az erőmű gázkibocsátásai a normál üzemi szinten vannak, semmilyen határértéket nem lépnek túl.

A tájékoztatási vezető hangsúlyozta, hogy az üzemzavar a karbantartásra leállított 2. blokkban történt, az ideiglenesen odatelepített tisztítótartályban, és a blokk berendezéseit nem érte kár. Kováts Balázs összességében "horrormesének" titulálta az állítólagos dolgozó egész nyilatkozatát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.