Mária
-7 °C
3 °C

Országosan sugározna a Pannon Rádió

2001.10.01. 09:43
Országossá bővítené vételkörzetét a Pannon Rádió - jelentette ki Lentner Csaba, a MIÉP parlamenti frakciójának tagja a Községi Önkormányzatok Szövetségének legutóbbi ülésén. A Gidófalvy Attila nevével fémjelzett körzeti adó többek között a UPC Magyarország Kft. kábelhálózatán, valamint más tv-csatornán is továbbítani szeretné adását.
Győri Béla, a MIÉP szóvivője a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, hogy Lentner Csaba kijelentése csak a képviselő magánvéleménye volt, mivel a Pannon Rádió a médiahatóság engedélyének megfelelően Budapesten szól. A magát nemzeti radikálisként meghatározó rádió meghatározó rádió, mint körzeti műsorszóró tavaly augusztus óta sugároz a Budapest FM 99,5 MHz-es frekvencián. Az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) kötött szerződése alapján megalakulásától kezdve hét évig kizárólag körzeti rádióként tevékenykedhetne.

Az ORTT vizsgálja a rádió egyik műsorát
A rádió elindulása óta heves vitákat váltott ki. Műsorainak tartalma nem tudományos, hanem alkotmányos és büntetőjogi probléma - jelentette ki egy ízben Vásárhelyi Mária szociológus. A Nyilvánosság Klub áprilisi kutatása szerint a Pannon Rádió messze túlmegy a demokratikus nyilvánosság keretein, egyértelműen törvényt és alkotmányos jogokat sért. A Magyar Hírlap információi szerint az Országos Rádió és Televízió Testület a médiatörvény betartásán túl egy konkrét műsort is vizsgál jelenleg.

A Pannon a Zenit Tévét is megkörnyékezte?

A UPC cáfolta, hogy a Pannon Rádióval bármilyen megállapodása lenne. Mint Szűcs László, a cég szóvivője elmondta, a rádiók és televíziók rendszeresen megkeresik a távközlési társaságot azzal a céllal, hogy csatlakozhassanak a kábelhálózathoz, azonban a UPC-nek jelenleg nincs szabad kapacitása. A napilap médiapiaci forrásai szerint a Pannon Rádió tervei között egy televízió is szerepel. A televízió bázisa a kábelhálózatokon továbbított Zenit Tévé lenne. A televíziós társaság a hír felröppenésekor nem cáfolta, hogy folynának tárgyalások a Pannon Rádióval.

"Kell a szabad, magyar hang"

"Egyre népszerűbb Budapesten a nemzeti radikalizmus hangja, a Pannon Rádió, amelynek műsora a 99,5 megahertzes ultrarövid frekvencián fogható. A jelenleg csak a fővárosban hallgatható rádió beindulását követően egyből felmerült az igény az országos vétel iránt is" - adta hírül már idén márciusban a Magyar Fórum című hetilap Kell a szabad, magyar hang című cikkében. Az újság lehetőségként vázolta a műholdas sugárzás és a kábelhálózatokon való megjelenést, ám jelezte, hogy ennek megvalósítása anyagi és jogi problémákat is felvet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!