Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Jogerősen felmentették Papcsákot

2005.09.16. 13:13
A Fővárosi Bíróság jogerősen is felmentette Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt a magánokirat-hamisítás vádja alól. Az ellenzéki honatyát azzal vádolták, hogy 2001-ben a hírközlési törvény előkészítése során fiktív teljesítési jegyzőkönyveket állított ki.

A Fővárosi Bíróság felmentette Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt a magánokirat-hamisítás vádja alól - értesült a HavariaPress. Papcsák Ferenc egyéni ügyvédként 2001 augusztusában szerződést kötött a Sík Zoltán vezette Informatikai Kormánybiztosságával arra, hogy az új hírközlési törvény végrehajtási rendeletének a megalkotásában közreműködik. Az országgyűlési képviselő további megbízási szerződéseket kötött ügyvédi irodával, illetőleg ügyvédekkel és további gazdasági társaságokkal, hogy közreműködjenek a jogszabály előkészítésében.

Nem volt hűtlen kezelés

Az ügyészség szerint a munkáját mindenki elvégezte, azonban a gazdasági társaságok igénybevételéhez közbeszerzési eljárásra lett volna szükség, de ilyen nem volt. A vád szerint ezeket Papcsák Ferenc úgy számlázta le, mintha valamennyi tevékenységet ügyvédek végezték volna, és nem gazdasági társaságok.

A nyomozás kezdeti szakaszában még felmerült az is, hogy nem történt tényleges teljesítés, így megvalósulhatott a hűtlen kezelés is, az ügyészség azonban már csak a magánokirat-hamisítás miatt járt el, vagyoni hátrány okozását nem látta bizonyíthatónak. A megbízási szerződések eredményeként Papcsák Ferencnek mintegy 200 millió, Ormos Zoltánnak pedig 74 millió forintot utaltak át a vádbeli időszakban.

Elvégezték a munkát

Papcsák Ferenc ellen április 29-én emelt vádat az ügyészség magánokirat-hamisítás miatt. Papcsák mellett a vádlottak padján ült még Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos és Ormos Zoltán ügyvéd is. A vádirat szerint Papcsák Ferenc az Informatikai Kormánybiztossághoz benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek.

Az első fokon eljáró II-III. kerületi bíróság ítélete megállapította, hogy Papcsák Ferenc és alvállalkozói a szerződésben meghatározott feladatokat elvégezték, és a teljesítési jegyzőkönyvek valós tartalmúak. Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos és Ormos Zoltán ügyvédet akkor 100, valamint 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság magánokirat-hamisítás miatt. Az elsőfokú bíróság felmentő ítéletét Papcsák Ferenc vonatkozásában a Fővárosi Bíróság is jóváhagyta.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!