Riadalom, félelem, H5N1 napirend előtt

2005.10.17. 17:00

Ingyenes lesz a madárinfluenza elleni védőoltás, jelentette be napirend előtt a parlamentben Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a szegénység ellen is felemelte a szavát és felsorolta, hogy a kormány mit tett annak megakadályozásáért. Áder János szerint a kormány eddig 619 be nem váltott ígéretet tett, Répássy Róbert ezt egy táblán be is mutatta. A Fidesz frakcióvezetője szeretné, ha a miniszterelnöki fecsegés bátorságát a miniszterelnöki cselekvés váltaná fel.

Vidorné Szabó Györgyi felszólalását nem közvetítettük.

A miniszterelnök napirend előtt arról is beszélt, hogy "olyan költségvetési politikát kell folytatni, ami lehetővé teszi az euró 2010-es bevezetését". Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke ezt nem tartja pártja érdemének. Varga Mihály volt pénzügyminiszter az önkormányzatok ellehetetlenítése miatt emelte fel szavát, Veres János mostani pénzügyminiszter szerint a korábbinál több pénzt kapnak az önkormányzatok. Veres egyébként egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy milyen sokat kapált.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagy Gábor Tamás fideszes képviselő és Gyurcsány Ferenc szócsatáját hozta az unalomba fulladó parlamenti hétfő. A fideszes képviselő számon kérte a miniszterelnökön amerikai útjával kapcsolatos korábbi nyilatkozatait, amelyek szerinte úgy értelmezhetők, mintha George W. Bush a 2001 szeptemberi terrorcselekmények apropóján Orbán Viktort bírálta volna. Gyurcsány szerint ő ilyet nem mondott, viszont arra kérte a volt miniszterelnököt, engedje meg, hogy nyilvánosságra hozhassák a 2001-es levelezését az amerikai nagykövettel: "A levelekből nyilvánvalóvá válna, hogy mit gondolnak az amerikaiak a Fidesz elnökéről." A kormányfő valószínűleg nem elégedett meg a felszólalással, mert ezután átment a fideszes képviselőhöz, és újra beszédbe elegyedett vele, majd feldúltan távozott.
  • Meguntuk a Nagy Népi Hurrá mai ülését, úgyhogy hazaballagunk, és búcsúzóúl eldúdoljunk kedvenc számunkat. A szövegét megosztjuk önökkel is. Ha ismerős és értik, megnyugodhatnak, ha problémák vannak az értelmezéssel, jobb ha csomagolnak:

    Ment a hűtlen nehéz fejjel
    Visszamenne, de ő már nem kell.
    Érzi, hálátlan lett sorsa.
    Keserű könnye arcát mossa.

    Arra gondol, őt ki szerette.
    Ha szerette, el mért engedte.
    Vissza nem jön többé soha.
    Bárcsak békén hagyták volna.

    Minden hajnal övé marad.
    Látja szállni a madarakat.
    Hosszú, hosszú ideje vár.
    Nem számolja a napokat már.

    Amíg él, el nem felejti,
    hogy a múltat ki nem tépheti
    szívéből.
    Amíg él, el nem felejti,
    hogy a múltat ki nem tépheti
    szívéből.

    Megállt egyszer, visszanézett
    Nézte, nézte a messzeséget.
    Sárga lámpák jelzik útját.
    Otthon hagyta minden múltját.

    Ment a hűtlen nehéz fejjel.
    Tudja jól, hogy ő már nem kell.
    Ég veletek! Mást nem mondott.
    Szeme túlragyogott minden csillagot

    Minden hajnal övé marad.
    Látja szállni a madarakat.
    Hosszú, hosszú ideje vár.
    Nem számolja a napokat már.

    Amíg él, el nem felejti,
    hogy a múltat ki nem tépheti
    szívéből.
    Amíg él, el nem felejti,
    hogy a múltat ki nem tépheti
    szívéből.