Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Lottópénzből fizetik a Kossuth tér jegét

2002.11.30. 13:54
A kormány helyett a Szerencsejáték Rt. fizeti a Kossuth téri ideiglenes műjégpálya üzemeltetési költségeit, így a kabinet által elkülönített 50 millió forintból kórházak gyermekosztályainak vesznek játékokat - adta hírül a Magyar Hírlap.
A műjégpálya ötletét jó kezdeményezésnek tartjuk, ezért veszünk részt mintegy 50 millió forinttal a finanszírozásban - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy a száz százalékban állami tulajdonban lévő cég fizeti a Kossuth téri jégpálya üzemeltetését. A Magyar Hírlap híradása szerint valószínűleg kórházak gyermekosztályainak vesznek játékokat a parlament előtti jégpályára szánt 50 millió forintból.

Így lesz minden évben

Amint arról az Index beszámolt, a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén Medgyessy Péter miniszterelnök jelentette be, hogy december 22. és január 2. között jégpályává alakítják a parlament előtti parkoló, mintegy 2000 négyzetméteres felületét. A jégpálya üzemeltetésre és gyermekprogramokra 50 millió forintot különített el a kormány, a kivitelezőt meghívásos pályázaton tervezték kiválasztani. Keszthelyi András, helyettes kormányszóvivő korábban az Indexnek azt nyilatkozta, hagyományt szeretnének teremteni a kezdeményezéssel és minden évben jégpályává alakítják a parlament előtti teret.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.