Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Felfüggesztették tisztségéből a piliscsabai aljegyzőt

2003.10.22. 17:15
A piliscsabai önkormányzat legutóbbi rendkívüli ülésén felfüggesztette tisztségéből Dr. Toldi Noémi aljegyzőt, aki korábban a helyi cigányságot sértő kijelentést tett - adta hírül az MTI.
A tisztviselő három tanú, a helyi gyámügyi előadó és a cigány önkormányzat két tagjának egybehangzó vallomása szerint a helyi cigány kisebbség létszámával kapcsolatban megjegyezte: "Úristen, ennyien vannak? Kár, hogy Hitler nem velük kezdte!".

A kijelentés ellen tiltakozók hiába fordultak Manek János polgármesterhez, hogy vizsgálja ki az esetet, ő nem volt hajlandó azzal foglalkozni a képviselő-testület két héttel ezelőtti rendkívüli ülésén. A polgármester akkor azt mondta, nem tisztük "Sherlock Holmest játszani". Kaltenbach Jenő ombudsman szerint a testületnek fegyelmi bizottságot kellett volna alkotnia, hogy kihallgassa az érintetteket, de erre nem került sor.

Manek a mostani döntéssel kapcsolatban nem utalt az ügyre. Csak annyit mondott el indoklásként, hogy nem a jegyzői feladatokat ellátó aljegyző szakmai tevékenysége miatt került sor a felfüggesztésére, mivel azt senki nem kifogásolta, ellenben "munkamódszerét, stílusát sok kritika érte".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!