Judit
3 °C
6 °C

Visszapereltetné a kancelláriával a Fidesz a Gyurcsány-üdülőt

2003.08.15. 14:15
Mind a balatonőszödi nyaralót, mind a budapesti képviselői klubot visszapereltetné az állammal a Fidesz Gyurcsány Ferenc sportminisztertől. Eközben Keszthelyi András, a miniszter kabinetfőnöke állítja: az utóbbi intézményt országgyűlési képviselők, állami tisztviselők egyaránt használják, és hogy Gyurcsány cége 90 millió forintot fektetett bele.
Répássy Róbert azon elgondolásának adott hangot pénteki sajtótájékoztatóján, hogy a Miniszterelnöki Hivatal az állam nevében perelje vissza Gyurcsány Ferenctől a balatonőszödi ingatlant és a budapesti képviselői klubot.

Mindkét ingatlan esetében hamarosan lejár a lízingszerződés, de még van mód a visszaperlésre - mondta az ellenzéki politikus a jelenlegi sportminiszter korábbi, vállalkozói tevékenységére utalva. A balatonőszödi kormányüdülő melletti villa esetében rámutatott arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal eredeti jelentése, amelyet nem módosítottak, a szerződést semmisnek nyilvánította.

A képviselői klub szerződésével kapcsolatban azt emelte ki Répássy Róbert, hogy az kimeríti a Ptk.-ban szereplő, jó erkölcsbe ütköző szerződés fogalmát.

Keszthelyi András kabinetfőnök szerint hatpárti konszenzus előzte meg a klub megalakulását, és ugyanilyen egyetértés volt az egyesületben Gyurcsány titkári kinevezésekor. Ennek a döntéshozó testületnek egyébiránt Pokorni Zoltán is tagja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.