Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Tőkés perverznek nevezi az SZDSZ-t

2006.02.28. 06:54
Politikai perverzitás, bősi vízlépcsővita és a fiatalok politikai beállítottsága - erről ír a keddi sajtó. Új elemzés készült a 18-29 év közötti korosztály politikai orientációjáról is.

A Népszava úgy értesült, hogy március elején ismét tárgyalóasztalhoz ül a bősi vízlépcsővitában egyeztető, magyar és szlovák szakemberekből álló gazdasági munkabizottság. Az újabb megbeszélésen a fő teendő az eddigi tárgyalások eredményeit összegző zárójelentés megszövegezése lesz.

Nem újdonság számomra az SZDSZ politikai perverzitása, hogy erdélyi magyarokat vetett be a választási kampányában - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tőkés László református püspök, aki egyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöki tisztségét is betölti. Mint mondta: ez a történet azt idézte fel benne, amikor Székelyudvarhelyen nyomtatták az MSZP kampánykiadványát, amelyben a szocialista párt a kettős állampolgárság ellen szólt. (A teljes cikk a Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában olvasható.)

A fiatalok többsége jobboldali

A Magyar Nemzet egy másik cikke ugyan jobboldali többséget jelez a magyar fiatalok politikai orientációjának felmérésekor, de a cikket illusztráló diagramból kiderül: a 18-29 évesek relatív többsége értéksemleges beállítottságú. A mintegy kétmilliós lélekszámú hazai fiatal korosztály 36,7 százaléka értéksemleges, 23 százaléka liberális jobboldali, 12,8 százaléka liberális baloldali, 11 százaléka konzervatív jobboldali, 8 százaléka nemzeti érzésű baloldali, 8,5 százaléka pedig elutasító.

Hátrányos helyzetű jászladányi gyerekeknek indít tanodát áprilistól a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet - közli a Népszabadság. A délutáni elfoglaltságot nyújtó foglalkozásokra az aktivisták a település önkormányzati iskolája előtt hívták fel a gyerekek figyelmét, az intézményben ugyanis nem oszthattak szórólapokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.