Judit
-2 °C
8 °C

Ismét tiltaná a petárdázást az MDF

2004.12.28. 16:18
Az MDF nem szabadidős élvezetek ellen kíván fellépni, a petárdák durragtatása azonban sok embert zavar - mondta az Indexnek Szőke László, a fővárosi MDF frakcióvezetője. Szőke szerint a petárdaárusítás évente három napos liberalizációja tavaly sem vált be, ezért jobb lenne visszaállítani a közterületi árusítás és használat teljes tilalmát.

Visszavonatná a pirotechnikai eszközök használatának szabályozásáról egy évvel korábban kiadott kormányrendeletet a fővárosi MDF, mert úgy látják, nem váltotta be a reményeket - közölte Szőke László frakcióvezető.

Nem tartották be

"Mivel a kormányrendelet betartatása nem működött, ellenőrzése nem megvalósítható, ezért javasoljuk ennek a visszavonását" - mondta Szőke, és hozzátette: ezzel visszaállna az a rendszer, ami korábban tiltotta a közterületeken a pirotechnikai eszközök használatát. A kísérlet nem vált be, illegális petárdaárusok lepték el az utcákat, és ismeretlen eredetű, balesetveszélyes petárdákkal van tele a város - mondta Szőke László. A tavalyi rendelet értelmében három nappal szilveszter előtt lehet megkezdeni az árusítást, és kizárólag december 31-én este 6-tól január 1-jén reggel 6-ig lehetne felhasználni a petárdákat.

Nem élvezet

Az MDF nem a szabadidős élvezetek ellen politizál, a petárdázás több embert zavar, mint ahánynak örömet okoz, mondta az Indexnek Szőke László arra a felvetésre, hogy a párt politikusai már többször javasoltak törvényszigorítást fiatalok kisebb-nagyobb csoportjait érintő ügyekben.

A Pettkó András képviselő által áprilisban beadott törvényjavaslatában büntetőjogi tételként kivánta büntethetővé tenni a graffitizést. Lévai Zoltán, a fővárosi MDF-es képviselő pedig már akár nyolc év börtönnel is sújtaná a graffitiseket. Herényi Károly frakcióvezető korábban a gördeszkások Hősök teréről való jogszabályba foglalt kitíltását indítványozta. Az MDF és az IDF több vezetője pedig a marihuánafogyasztást büntetné börtönnel. Az egyik fővárosi fórumos pedig a melegek évenkénti demonstrációját kívánta betiltatni, majd később a szexlapok ellen is festékszóróval kívánt fellépni.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.