Gyöngyi
2 °C
13 °C

Megszűnik a józsefvárosi piac

2003.11.05. 07:07
Február végén kell elköltözniük a kereskedőknek a józsefvárosi piacról. A felszabadult területre befektetőket várnak, ám rendezési terv még nem készült.
A MÁV nem hosszabbítja meg a józsefvárosi piac bérlőjével a jövő év február végén lejáró szerződést - erősítette meg a vasúttársaság vezetésének korábbi döntését Urbán Lajos, a MÁV műszaki-gazdasági tanácsadója az MTI érdeklődésére.

Befektetőkkel tárgyalni

A MÁV elképzelése szerint a józsefvárosi és a fővárosi önkormányzattal közösen elkészítik a 26 hektáros területre vonatkozó rendezési tervet. Ebben meghatározzák azokat a lehetőségeket, feltételeket, amelyek mentén befektetőkkel lehet tárgyalni.

Urbán Lajos elmondta, hogy a józsefvárosi pályaudvarnak három lényeges eleme van. A Salgótarjáni út mentén lévő terület hamarosan felszabadul, mert az itt folyó tevékenység átkerül a Budapesti Intermodális Logisztikai Központba (BILK). Ezt a területet a rendezési tervnek megfelelően hasznosítják.

Áttelepítik a személyforgalmat

A Kőbányai út felöli oldal február végén szabadul fel. Ez a két terület adja a pályaudvar területének felét. A pályaudvar közepén a vasúti közlekedés - a pénzügyi lehetőségek függvényében - megszűnik, a józsefvárosi pályaudvarra érkező elővárosi személyforgalmat áttelepítik a Keleti pályaudvarra.

A MÁV józsefvárosi pályaudvar területére vonatkozó rendezési tervet jövő évben mindenképpen el kell készíteni, hiszen ez minden további fejlesztés alapja - vélekedett Urbán Lajos. Hozzátette: a rendezési terv alapján lehet tájékoztatni a befejtetőket, hogy mekkora terület szabadul fel és mire lehet használni, milyen mértékű beépítést lehet megvalósítani.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!