Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Önmagát vizsgálja az MTV ügyvezetője

2004.02.14. 14:03
Közvetlenül alelnöki kinevezése után utalt át Pinke György cégének egymillió forintot az MTV. A köztévé ügyvezetője még kinevezése előtt kötött tanácsadási szerződést az MTV-vel. A tévét felügyelő kuratorium szabaddemokrata tagja balfácánságról, az MDF delegáltja kis botlásról beszél.
Felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményezett maga ellen Pinke György, a Magyar Televízió Rt. ügyvezetője annak tisztázására, hogy milyen munkát végzett a köztévétől tavaly kapott egymillió forintos tanácsadási díjért. A cégnek - a megbízás értelmében - a MTV rövid távú konszolidációs tervét és annak sarokpontjait kellett elkészíteni, amely döntéselőkészítő anyagként szolgált és szolgál az MTV Rt. üzleti tervéhez - nyilatkozta az MTI-nek Csorba Mária, a köztévé sajtóreferense.

Pinke György nem állt munkaviszonyban az MTV-vel, tisztséget nem viselt akkor, amikor a résztulajdonában álló kft. megbízási szerződés alapján teljesítéseket végzett a tévének. "Így hamis az az állítás, amelyet a Népszabadság pénteki számában megjelent cikk (Az ügyvezető cégével szerződött a köztévé) a címében megfogalmaz" - mondta a sajtóreferens.

A Magyar Nemzet értesűlései szerint Pinke cégének tavaly szeptemberben, pár nappal Pinke alelnöki kinevezése után utalták át a 800 ezer forint+áfás megbízási díjat. A szerződést augusztus 12-én kötötték. A lapnak nyilatkozó Kozák Márton, a köztévé kuratóriumnak szabaddemokrata delegáltja szerint "balfácánság", hogy a megbízási díjat csak Pinke kinevezése után fizették ki.

Peták István, a testület MDF-es tagja szerint azonban az ügyvezető "kis botlása is oriási bonyodalmat szűlhet".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.