Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Pintér-közeli cég védi a Terror Házát

2003.04.04. 16:28
Három éven át összesen 86 870 000 Ft + áfáért őrizheti a Preventív Rt. a Terror Házát. Pintér Sándor volt belügyminiszter korábbi cégében igazgatósági tag Valenta László, aki a kormányváltás után közös céget alapított az egykori rendőrtábornokkal. Schmidt Mária, a ház igazgatója szerint semmi meglepő nincs a cég kiválasztásában, hiszen eddig is ők őrizték a múzeumot.
Tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány Pintér Sándor egykori cégét a Preventív Rt.-t, a Terror Háza 24 órás őrzés-védelmének megszervezésével. Az egykor Pintér Sándor által létrehozott cég jelenleg a Hungária Szálloda Rt. tulajdona, de a biztonsági piac meghatározó szereplői szerint valójában továbbra is a volt belügyminiszter érdekeltségébe tartozik.

Ezt a verziót támasztja alá az a tény, hogy a cégben a kormányváltás után igazgatósági taggá választották Valenta Lászlót. Valenta a rendőrség gazdasági főigazgatója volt Pintér országos rendőr-főkapitánysága alatt, és menesztése után közös biztonsági cégeket alapítottak. Amikor Pintérből belügyminiszter lett, Valentát választotta kabinetfőnökéül, majd a kormányváltás után néhány hónappal közös tanácsadó céget hoztak létre.

Jó őrzést végeznek

Az Index kérdésére Schmidt Mária főigazgató azt mondta, hogy a Preventív megbízása azért nem számít meglepetésnek, mert az Andrássy úti objektumot eddig is ez a cég védte. Schmidt Mária szerint a cég a Terror Háza alapítása óta jól végzi munkáját. A szakszerű őrzésre a főigazgató szerint egyébként annál is inkább szükség van, mert az utóbbi időben névtelen bejelentők miatt kétszer is bombariadót kellett elrendelni az épületben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.