Ambrus
-7 °C
3 °C

A Fidesz hecckampánynak tartja az ellenzék aggodalmait

2001.12.30. 13:34
A Fidesz elítéli és visszautasítja azt a hecckampányt, amelyet az MSZP és az SZDSZ folytat a magyar-román egyetértési megállapodással kapcsolatban - jelentette ki Pokorni Zoltán pártelnök. A Fidesz vezető embere kijelentette, azt javasolja a kormánynak, hogy januártól minden hónapban hozza nyilvánosságra, hogy hány külföldi munkavállói vízumot adtak ki, hágy külföldi érkezett Magyarországra dolgozni.
Pokorni Zoltán pártelnök szerint egyszerűen nem igazak azok az állítások, amelyeket a két ellenzéki párt úton, útfélen hangoztat a megállapodásról, illetve annak következményeiről. Szó sincs ugyanis arról, hogy a román munkaerő tömegesen és korlátlanul elárasztaná a magyar munkaerőpiacot, hiszen ezt az érvényben levő jogszabályok nem is teszik lehetővé.

A Fidesz első embere szerint az ellenzék riogatja a polgárokat

Pokorni úgy véli, az MSZP és az SZDSZ kifogásai vagy a tények nem ismeretéből fakadnak vagy pedig tudatos félrevezetése a magyar társadalomnak. A Fidesz elnöke ez utóbbit tartja valószínűbbnek, mert mint mondta, Kovács László, az MSZP elnöke a megállapodás aláírásásának előestéjén mellette ült az ötpárti egyeztetésen és még koccintott is a megállapodás sikerére. Pokorni Zoltán igen sajnálatosnak tartja, hogy az MSZP és az SZDSZ a választási kampány részévé tette az egyetértési megállapodást és hogy a népszerűségük fokozása érdekében még a magyar társadalom alaptalan riogatásától sem riadnak vissza.

Mint ismeretes az SZDSZ szombaton benyújtotta javaslatát az Országgyűlésnek a státusztörvény azonnali módosítására, mert szerintük az Orbán-Nastase megállapodás súlyos veszélyt jelent a magyar munkaerőpiacra és az egészségügyre. Az SZDSZ szerint Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés előzetes tájékoztatása nélkül írta alá Románia miniszterelnökével azt az egyetértési nyilatkozatot, amelyben a törvényhez képest nagy horderejű, Magyarországra nézve súlyosan megalázó engedményekre vállalt kötelezettséget.

Nyilvánosságra hozhatják a kedvezménytörvényt igénybe vevők számát

A Fidesz azt javasolja a kormánynak, hogy januártól minden hónapban hozza nyilvánosságra, hogy hány külföldi munkavállói vízumot adtak ki, hágy külföldi érkezett Magyarországra dolgozni. Pokorni a Magyar Rádió Krónika című műsorának adott nyilatkozatában kijelentette, szomorúan látja, hogy karácsonyra való tekintet nélkül a Magyar Szocialista Párt politikusai félelmet kívántak gerjeszteni Magyarországon a munkavállalók körében. "Meggyőződésem, hogy ez a hecckamány, ennek az üressége hamarosan kiderül és világossá válik mindenki számára, hogy itt pusztán választási megfontolásokról, kampánymegfontolásokról volt szó Horn Gyula, Kovács László és Medgyessy Péter részéről" - nyilatkozta Pokorni Zoltán.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!