Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Pokorni: van olyan elnökjelölt, akit elfogadnánk

2005.04.07. 09:42
Sólyom Lászlót, vagy egy hozzá hasonló formátumú embert látná örömmel köztársasági elnökként Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, aki csütörtökön egy televíziós műsorban hozzátette: azonban a két kormánypárt között eddig felvetett jelöltek között is van olyan, akit pártja szívesen fogadna.
Pokorni Zoltán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a köztársasági elnök jelöléssel kapcsolatos kérdésekre válaszolva egyebek között azt hangsúlyozta, hogy Sólyom László nem a Fidesz jelöltje.

Úgy látja, hogy "van eddig a két kormánypárt között felmerült nevek között olyan, akit örömmel fogadnánk". Úgy fogalmazott, hogy "jó embert" szeretne látni ezen a poszton, aki méltó köztársasági elnöknek.

Népszínmű

A politikus arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a szocialisták olyan jelöltet állítsanak, akit a Fidesz is támogatni tud, igennel felelt.

Szili Katalin esetleges jelöltségéről kifejtette, annyiban osztozik az SZDSZ álláspontjával, hogy egy napi aktuálpolitikai küzdelmekben résztvevő politikust nem a legszerencsésebb választani.

Leszögezte, hogy fontosnak tartja a köztársasági elnök személyét, az intézmény súlyát, ezért nem akar részt venni abban a "népszínműben", amelyet a kormánypártok a köztársasági elnök jelölés körül csinálnak. "Lassan már az utca végén a zöldséges is kiteszi a maga tipplistáját" - jegyezte meg ironikusan.

Lehet Fidesz jelölt

Arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy nem állítanak saját jelöltet, azt válaszolta: "Ezt nem tartom kizártnak, elképzelhető, hogy fogunk".

Hiller István MSZP-elnök szerdán tájékozatta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét a szocialistáknak a köztársaságielnök-jelöléssel kapcsolatos álláspontjáról és szempontrendszeréről. Orbán Viktor jelezte, hogy a Fidesz az MSZP hétvégén esedékes választmányi ülése után alakítja ki álláspontját.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.