Judit
-2 °C
8 °C

Kokárdát kapott Pokorni Szekerestől

2006.03.15. 00:01
A családtámogatásról, nyugdíjakról és lakáshitelekről vitázott Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió Kedd21 című műsorában, kedd este. Az MSZP-s funkcionárius a műsor végén kokárdát ajándékozott Pokorninak.
A Fidesz családi adókedvezménye és a szocialista kormány megemelt családi pótléka közötti különbségek latolgatása töltötte ki a műsoridő első felét. Pokorni Zoltán egyéni példákkal illusztrálva azt állította, a családi adókedvezmény eltörlésével sok családnak romlott a helyzete. Szekeres szerint ez 24 ezer családot jelent, míg a többieknek az új rendszer kedvezőbb. Pokorni kijelentette, hétszázezer gyermek él rosszabbul, mint négy éve; Szekeres elhűlve tiltakozott az állítás ellen. - Másképp ismertelek meg téged, Zoltán - mondta az MSZP tisztviselője szomorúan.

Pokorni kifogást emelt a "csendőrpertu" ellen, amit Szekeres elfogadott, de megjegyezte, hogy eddig is tegeződtek, kölcsönösen.

Ki emel, ki emel?

A nyugdíjakról a szocialista elnökhelyettes elmondta, a Medgyessy-Gyurcsány-ciklusban 30 százalékkal emelkedett azok reálértéke. Pokorni arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugdíjak értékének emelkedése az Orbán-ciklusban kezdődött, amikor majdnem ugyanakkora volt az emelés, illetve hogy magát az emelést az Orbán-kormány gazdasági teljesítménye tette egyáltalán lehetségessé. Szekeres szerint ez nem igaz, viszont abban mindketten egyetértettek, hogy elsősorban a nagyon alacsony nyugdíjakat kell a továbbiakban felzárkóztatni.

Ajándék kokárda

A lakáshitelek témájában Pokorni felrótta a kormánynak, hogy ebben a ciklusban sokkal kevesebben vettek fel támogatott hitelt. Szekeres Imre úőgy vélte, ennek elsősorbnan az az oka, hogy az új rendszer már nem támogatja a gazdagok második-harmadik, nagy értékű ingatlanjainak megvásárlását, hanem az első lakásra váróknak kedvez. A szocialista politikus bemutatott egy grafikont, amely szerint a lakásépítések bezzeg az ő kormányzásuk alatt tetőztek. Pokorni kifogásolta, hogy bérlakásépítésre nulla forintot szánt a kormány, mire Szekeres a lakásbérlés-támogatási kártyát játszotta ki.

A Baló György vezette vitát a két politikus "szópárbaja" követte, ahol Szekeres többek közt azt tudakolta, mire jó a negatív kampány. A feszült vita végén Szekeres levette öltönyéről jókora kokárdáját, és az aluldíszített Pokorninak ajándékozta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.