Judit
3 °C
6 °C

A Fidesz a rendőrséget vádolja a Postabank-ügyben

2003.03.25. 13:02
A Fidesz véleménye szerint a Postabank ügyében a rendőrség nem az ügyészségnek, hanem a gyanúsított Princz Gábor volt bankelnöknek nyújt segítséget politikai támadás indításához. A Fidesz nagyon kíváncsi arra, hogy "miért akarják elterelni a figyelmet Princz ügyéről". A Fidesz szerint a zavarosság csökkenti az értékesítés előtt álló Postabank árát.
Demeter Ervin az ügyben tartott keddi budapesti sajtótájékoztatóján egyértelműnek nevezte, hogy Keller László közpénzügyi államtitkár és a rendőrség el akarja terelni a figyelmet Princz Gábor büntetőügyéről.

Minden törvényes eszközzel

Mint monda, a Fidesz minden törvényes eszközt igénybe vesz, hogy kiderítse, miért akarják elterelni a figyelmet Princz Gábor ügyéről.

Keller: mást is lehetne vizsgálni
Demeter Ervin volt titokminiszternek a megalapozatlan vádaskodás helyett arról kellene számot adnia, hogy a PB Workout Kft.-n keresztül megvalósított konszolidációnak a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által kifogásolt lépéseit miért hallgatta el az igazságszolgáltatás elől - reagált Keller László kedden az MTI-nek Demeter kijelentéseire.

Keller László hozzátette, a volt kormánytagnak arról kellene magyarázatot adnia, hogy az előző kabinet miért nem akarta befejezni a PB Workout Kft. vizsgálatát. A közpénzügyi államtitkár szerint Demeter Ervin arról is tájékoztathatná a közvéleményt, mit tett az ügyészség annak érdekében, hogy az Orbán-kormányt rávegye: "az eltitkolt vizsgálati anyag kiszolgáltatásával segítse a rendőrség munkáját".

Demeter Ervin közölte, hogy a Postabank konszolidációjáról szóló - a napokban nagy visszhangot kiváltó - jelentéstervezetet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelenlegi elnöke minősítette titkossá. Elmondása szerint a Postabank ügyében nyomozó rendőrtiszt felettese utasítására hozta el a Kehitől zárt borítékban a jelentéstervezetet, amelyet később átadtak Princz Gábornak. - Ennek a jelentéstervezetnek Princz Gábor tevékenységéhez nincs semmi köze - szögezte le a fideszes politikus.

A Postabank 1999-es konszolidációja kapcsán megjegyezte, hogy a pénzintézetnél tőkeemelés történt, a pénz tehát ma is ott van. Az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Postabank gazdálkodásáról szóló korábbi jelentéséből idézve rámutatott, a konszolidációt megalapozó kormányhatározatban megjelölt veszteségi okokat a számvevőszéki vizsgálat igazolta. Az ÁSZ egy másik jelentéséből idézve azt is hangsúlyozta, hogy a konszolidáció nagyságrendjét reálisnak tartották.

Alaptalanul vádolják az előző kabinetet

Támpontnak nevezte az ügyben azt is, hogy a pénzintézet konszolidációjáról szóló ÁSZ-jelentés hamarosan nyilvánosságra kerül.

Demeter Ervin kézenfekvőnek látja, hogy a szocialisták alaptalan véleményekkel támadják ebben az ügyben az előző kabinetet. Álláspontja szerint Princz Gábor büntetőügyéről úgy igyekeznek elterelni a figyelmet, hogy azok a 70-es 80-as évek olasz maffiamódszereit idézik. Végül a fideszes képviselő felhívta a figyelmet: "ezzel a zavaros üggyel" csökken az értékesítés előtt álló Postabank ára.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.