Salamon
7 °C
13 °C

Még mindig többhetes késésben a posta

2004.03.25. 07:27
Még mindig nem rendezte sorait a Magyar Posta, így a hónap elején feladott küldeményeket is kézbesítenek az ország több helyén. A Népszabadság úgy tudja, hogy a posta logisztikai központjában máig nem állt helyre a rend.
A mostani késések nem függenek össze az új feldolgozó korábbi megbénulásával - állítják a posta vezetői, akik azt elismerik, hogy a központ máig csökkentett terheléssel működik. A logisztikai központban a hét végén már normál tempóban dolgozhatnak a felmondott alkalmazottak helyére frissen felvett munkások, a levélforgalom azonban várhatóan így is hetekig akadozhat még.

A késve kézbesített küldemények között számlalevelek is szép számmal vannak, az UPC ezért úgy döntött: néhány napos haladékot ad ügyfeleinek havi számlájuk kifizetésére. Akit kár ér a levélforgalom fennakadásai miatt, az 15 nap elteltével kártérítést is kérhet. A közönséges küldemények késése, eltűnése miatt ugyanakkor a posta - üzletszabályzata alapján - nem tehető felelőssé.

Új központ

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Posta Rt. Országos Logisztikai Központja március elején működésképtelenné vált. A 9,5 milliárd forintért megépült központban, amely korszerű, Siemens által gyártott feldolgozó gépsorral szortírozza szét a beáramló postai küldeményeket, már február végén torlódni kezdtek a csomagok, ugyanis csaknem háromszázötven postai dolgozó nem állt munkába, megbénítva ezzel az újonnan üzembe helyezett létesítményt.

A dolgozók azért mondtak fel, mert korábbi munkahelyükhöz képest - ami a Keleti pályaudvarhoz közeli részleg volt - jóval több időt vett volna igénybe a bejárás. A zömmel amúgy is vidékről ingázó munkások nem vállalták a napi plusz másfél órás utazást, és a vezetőség által felajánlott két százalékos béremelést sem tekintették megfelelő kompenzációnak, így felmondták munkaviszonyukat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!