Zalán
6 °C
19 °C

Gyűlnek az MSZP-s 'pótképviselők'

2004.06.22. 07:55
Eddig több, mint egy tucat név vetődött fel az Európai Parlamentbe utazó hat szocialista parlamenti képviselő utódjaként. A budapesti listáról 2002-ben parlamenti mandátumhoz jutott Hegyi Gyula helyett majdnem biztosan Bán Imre roma származású közgazdász kerül.
Pénteken dönt az MSZP elnöksége arról, hogy kik kerüljenek az EP-madátumok miatt megüresedő három posztra, amelyekre 2002-ben a párt országos listájáról jutottak be a politikusok.

Szekeres Imre, a jelölésre felkért MSZP alelnök az Index érdeklődésére elmondta, eddig 14 jelöltjük van az országos listán megüresedő három képviselői helyre. Közölte, hogy összesen hat új - három megyei listás és három országos listás - képviselőről kell a pártnak határoznia.

Beszámolt arról, hogy a megyei listás "pótlásokról" helyi szinten döntenek. Elmondása szerint a budapesti területi listáról Bán Imre, roma származású közgazdász kerül a Strasbourgba távozó Hegyi Gyula helyére. Szekeres tájékoztatása szerint Tabajdi Csaba helyére a Bács-Kiskun megyei, Hercog Edit helyére pedig a Fejér megyei szervezet tesz majd javaslatot július 4-ig.

Szekeres Imre elmondta, hogy az elnökség pénteki döntését az MSZP országos választmánya hagyja jóvá szombaton az országos listáról két éve bekerült három képviselő pótlását.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!