Ambrus
-7 °C
3 °C

Úttörőtáborozik a kormány

2004.10.10. 12:30
Kétnapos, "ott alvós" kormányülés kezdődött szombat délután Balatonőszödön. A minisztereknek tízperces prezentációt kellett tartaniuk, mit kezdenek tárcájukkal a következő két évben, majd este kötetlen "úttörőtábor-szerű" összejövetelen vitatták meg a miniszterelnökkel elképzeléseiket. Gyurcsány Ferenc vasárnap délelőtt, az informális kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatót.
Szigorúan vett, tízperces prezentációk, majd róluk tartott félórás viták váltogatják egymást szombat és vasárnap a Balatonőszödi kormányüdülőben, ahol a hétvégén "úttörőtábor-szerű" kormányülést tartanak. Ez az első alkalom, hogy a Gyurcsány-kormány tagjai érdemben találkoznak egymással. Az informális kormányülésen a két kormányszóvivő, a miniszterek és a MeH két politikai államtitkára, Gál J. Zoltán és Horn Gábor vesz csupán részt.

A prezentációk nem léphetik túl az említett időkeretet - mondta az Indexnek Horn Gábor, a MeH SZDSZ-es államtitkára. A prezentációk során a minisztereknek el kell mondaniuk, mit terveznek tárcájukkal a következő két évben. "Most alakulnak ki hangsúlyok" - mondta Horn. A vitákat követően, szombat este, a résztvevők kötetlenebb beszélgetésen vitatták meg a tennivalókat. A kormányülést vasárnap kora délután rekesztik be.

Munkaszervezési kérdésekről tanácskoztak

Gyurcsány Ferenc reményei szerint a kormány szándékai és programja sokak és egyre többek számára világos. A miniszterelnök ezt a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón osztotta meg újságírókkal.

"A mai megbeszélés és a tegnapi arról szólt, hogy ezt a programot miként lehet a lehető legjobban, koordináltan végrehajtani" - mondta Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette: az emberek nem tárcákkal találkoznak, hanem a kormány egészével.

"Egy igazságosabb, gyarapodóbb Magyarországot szeretnénk, igazságosságot oktatásban, egészségügyben, több lehetőséget a források igazságosabb, hatékonyabb felosztásában, a vidékfejlesztésben, az információhoz való hozzáférés egyenlőbb jogát, igazságosabb modern társadalmat" - fogalmazott a kormányfő.

A szombaton délután kezdődött informális kormányülésen, a hivatalos úton külföldön tartózkodó Juhász Ferenc honvédelmi miniszter kivételével, valamennyi tárca vezetője részt vett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.