Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Princz: Ártatlan vagyok

2003.03.03. 11:27
Várhatóan vádemelési javaslattal zárul a Postabank vezetői elleni nyomozás, mely csaknem öt éve indult akkori kormányszervek feljelentése nyomán Princz Gábor és társai ellen. A volt bankvezér az Indexnek ártatlanságát hangoztatta, hozzátéve: már annak is örül, hogy lezárul az egész életét tönkretevő monstre nyomozás.
A Postabank-ügyben várhatóan napokon belül lezárul az a nyomozás, amelyet csaknem fél évtizedig folytatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Princz Gábor korábbi elnök-vezérigazgató és társai ellen, gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése alapos gyanújával. Princz Gábor védője, Nehéz-Posony István ügyvéd az MTI-t arról tájékoztatta vasárnap, hogy ügyfelét az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága iratismertetésre idézte csütörtökre.

A vétséget a Népszabadság ismertetése szerint Princz és menedzsmentje azzal követte el, hogy valótlan adatszolgáltatással a Postabank és Takarékpénztár Rt. helyzetének tekintetében megtévesztették a pénzintézet részvényeseit. A lap szerint a rendőrség az általános gyanút két konkrét tranzakcióhoz kötötte: egy kétmilliárdos és egy kilencmilliárdos céltartalék felszabadításához. A gyanúsítás szerint a két szóban forgó céltartalék felszabadításával fiktív nyereségre tett szert a Postabank. A Népszabadság szerint a védelem a szakértői jelentéssel bizonyítni vélte, hogy a kérdéses céltartalékok felszabadítását az tette lehetővé, hogy a bank előzőleg eladta azokat a kétes követeléseit, amelyekhez a vitatott céltartalékot képezték.

A védő az MTI-nek azt mondta várhatóan vádemelési javaslattal adja majd át a rendőrség a volt bankelnök ügyét az ügyészségnek. Az alapos gyanúban szereplő vétség megállapításához a hatóságoknak a szándékosságot is bizonyítaniuk kell, a törvény szerint kiszabható legsúlyosabb büntetés pedig kétéves szabadságvesztés.

"Úgy tudom, vétség ügyében javasolják ellenem a vádemelést, amihez azonban bizonyítani kell a szándékosságot" - reagált a tervezett vádemelés hírére Princz Gábor, a Postabank volt vezetője. Az egykori bankár biztos abban, hogy ügye nem kerül bíróság elé, mivel nem követett el semmilyen bűncselekményt, vagy vétséget, csupán vezette a bankot legjobb tudása szerint. "Ha mégis eljut bírói szakba az ügyem, ott fogom bebizonyítani ártatlanságomat" - fogalmazott, hozzátéve, nagyon örül annak, hogy végéhez közeledik az ügyében négy és fél éve zajló nyomozás, ami az életét tette tönkre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!