Elemér
5 °C
16 °C

Utcabál és tűzijáték az urnazárás után

2003.04.12. 21:00
Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány, a parlamenti pártok és a Miniszterelnöki hivatal is szervez programokat az EU-népszavazás estéjére. Utcabál lesz a budai rakparton, színpad a Roseevelt téren, politikai elemzők a Millenáris Parkban. A parlamenti pártok közül egyedül a Fidesz szervez nagyszabású rendezvényt: a Fradi pályán várják szimpatizánsaikat.
A népszavazást követően április 12-én, szombaton 21 órakor a Cinetrip Európa látványpart gigantikus rendezvénysorozat kezdődik el a Bem rakparton, a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszon. Este 9-től a Tilos Rádióból ismert Dj Palotai játszik, őt Sterbinszky szettje követi és Jutasi zárja a fellépők sorát.

Vetítés a házfalakra

A zenei programok kezdetével egy időben a pesti rakpart három háztömb méretű felületre kezdenek vetítteni. Az előre elkészített, kivetített anyagok a beharangozó szerint bemutatják Magyarország és az uniós országok látványosságait, nevezetességeit, az emberek életét, a magyar karaktereket a dokumentumfilmektől a játékfilmekig. Éjfélkor rakéta fellövése jelzi a műsor végét.

Demszky és Medgyessy

Kilenc óra után néhány perccel kezdődik a program a Roosevelt téren felállított színpadon, ahol Demszky Gábor főpolgármester felolvassa a választások exit-poll-ját. Este tíztől Medgyessy Péter miniszterelnök beszéde hangzik el, amelyet élő televíziós adásban közvetítenek. A beszéd után rövid tűzijáték következik, ezután a kivetítőtökön követhetik nyomon az arrajárók a népszavazás eredményeit.

Zenészek, politikusok elemzők a Millenárison

A Millenáris Parkban az Egy szavazás éjszakája című rendezvénynek a kiállítócsarnok ad otthont. Az este 9-kor kezdődő esemény a Millenáris Kht. és az Európai Kommunikációs Közalapítvány közös szervezésében valósul meg. Az est folyamán a Millenáris Parkba látogató közönség egy hatalmas kivetítőn követheti nyomon a szavazás állását, és emellett elemzők, diplomaták és politikusok értékelését, beszélgetését is meghallgathatja. A Millenárisban zenei programok is lesznek, fellép többek között Szakcsi Lakatos Béla, illetve a Tilos Rádió ismert dj-i.

Csak a Fidesz szervez nagyszabású programot

A parlamenti pártok közül csak a Fidesz szervez nagyszabású rendezvényt a voksolások estéjén a Fradi-pályán. A Magyarországnak győznie kell című eseményen a kulturális programok mellett az érdeklődők Orbán Viktor volt miniszterelnök helyzetértékelését hallgathatják meg. Az MDf az EUrópa Kávéházba, az MSZP a Pilvaxba, az SZDSZ pedig a Szilágyi Dezső téren horgonyló Európa Hajón rendez be népszavazási központot.

Medgyessy a sztár

Medgyessy Péter lesz a legtöbb helyen megjelenő politikus ezen a napon. A kormányfő kezdésképp megtekinti a BM Duna Palotában a választási szervek munkáját. Ezután ellátogat az MSZP népszavazási központjába, beszél a Roosevelt téren, majd elhajózik az SZDSZ-hez az Európa hajóra, végül a Millenáris Parkban értékel.

Mákosguba parti

Az EU-népszavazás másnapján sem maradunk program nélkül: ezen a napon a Felvonulási téren lesz fesztivál, melynek a fénypontja kétségkívül a több tízezer adag mákosguba elkészítése és elfogyasztása.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.