Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Felfüggesztették a kritkus református lelkészt

2001.12.04. 10:42
A református egyházmegyei bíróság hatvan napra felfüggesztette lelkészi állásából Görgey Gézát, aki a Tolna megyei Pálfán teljesít szolgálatot. A lelkész a közelmúltban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Népszabadságban, majd a 168 Óra című hetilapban bírálta a református egyház több képviselőjének MIÉP-es kötődését.
A református egyházmegyei bíróság hatvan napra felfüggesztette lelkészi állásából Gézát, aki a Tolna megyei Pálfán teljesít szolgálatot - adta hírül a Népszabadság. Görgey a közelmúltban több lapban bírálta a református egyház több képviselőjének MIÉP-es kötődését.

Görgey a napilapnak elmondta: az írásban hétfőn megkapott határozatban egyebek mellett azt vetik a szemére, hogy tiszteletlen hangnemben nyilvánult meg, vagyis Hegedűs Lórántot nem "főtiszteletű püspök úrnak" szólította.

További kifogásként szerepel, hogy a lelkész a "balliberális média" által biztosított hátszéllel, nagy nyilvánosság előtt folytatja a támadást a református egyház vezetői ellen. Ugyancsak felróják a lelkésznek, hogy a jövő évi református tisztújítás előtt befolyásolni próbálja társait.

A pálfai lelkész tartalmi és formai okok miatt is jogsértőnek tartja a döntést. Hangsúlyozta: még arról sem kapott hivatalos értesítést, hogy egyáltalán eljárás folyik ellene. A határozat azért is érvénytelen - tette hozzá -, mert a dokumentumon nincs egyházi pecsét. Görgey szerint a szöveg számos valótlan állítást, pontatlanságot és csúsztatást tartalmaz. Mint mondta, a kritikához nem szokott egyházi vezetők próbálnak mindent elkövetni annak érdekében, hogy elfojtsák a nekik nem tetsző hangokat. A lelkész jogorvoslattal kíván élni, ennek részleteiről azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.