Ambrus
-7 °C
3 °C

Összekalapoznák a pénzbírságot a parlamenti rendbontók

2004.04.20. 09:14
Nem számítottak jelentős visszhangra az Irakban állomásozó magyar csapatok kivonulását transzparenssel és szórólapokkal követelő parlamenti rendbontók. A négy fiatal csak vasárnap találta ki az akciót, csoportba is csak a nyomaték kedvéért szerveződtek.
Az első szabad pillanatok
Az első szabad pillanatok (A képen balról jobbra Feri, Steve, Dóra)
Szoknyájában csempészte be az iraki háborút ellenző transzparenst a parlamentbe az egyik tiltakozó. A parlament hétfői ülését megzavaró négy fiatal - Feri, Feri, Steve és Dóra - még a múlt hét csütörtökön igényelt belépőt az országgyűlés civil irodáján.

Nyomatékosítottak

Titakozásukkal az iraki háború igazságtalanságára próbálták felhívni a figyelmet - mondták el az Indexnek. A négy fiatal egyáltalán nem számított jelentős visszhangra, a kemény fellépés is meglepte őket. Mint mondták, a teremszolgák felszólítására azonnal abbahagyták a rendbontást.

Feri és Feri nyilatkozik
Feri és Feri nyilatkozik
Az akciót vasárnap találták ki, ekkor döntöttek úgy, hogy Ahimsa Csoportnak nevezik el magukat, ezzel is nyomatékosítva a követelést. Egyébként nem tagjai semmilyen politikai szervezetnek, bár egyikük már a Zengőn is tiltakozott a radarépítés ellen.

Összekalapozzák a bírságot

A fiatalokat elvezetésük után háromnegyed órán át várakoztatták a parlament előtt, csak ezután vezették el őket. Kihallgatásuk után este nyolc óra körül szabadon engedték őket, ügyüket kedden gyorsított eljárásban tárgyalja a bíróság. A rendőrök szerint a fiatalokra pénzbírság várhat szabálysértés miatt, ezt a két diákból, egy munkanélküliből és egy dolgozóból álló csoport "megpróbálja összegyűjteni".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.