Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Répássy a Törzsasztalban

2003.06.23. 16:14
Több személyiségi jogi per is vár Répássy Róbertre, a Fidesz helyettes frakcióvezetőjére, aki kedden délelőtt tíz órától lesz az Index Törzsasztalának vendége. A Fidesz legújabb kori ökle a sajtómegregulázását szolgáló, ám utóbb alkotmányellenesnek ítélt "Lex-Répássy" révén vált ismertté, pereket pedig Magyar Bálint ígért ellene, az oktatási tárca ügyeivel foglalkozó parlamenti felszólalásai miatt.
A mindössze négymondatos, a sajtó megregulázását célzó Lex-Répássy révén országos ismertségre szert tevő fideszes politikus még törvénytervezete alkotmányellenessé nyilvánítása előtt a francia sajtótörvényhez hasonlította a később elutasított jogszabályt, amikor legutóbb az Index Törzsasztalának vendége volt, még 2001. áprilisában.

A fideszes politikus pártja választási veresége után is megtartotta legjelentősebb posztját, a helyettes frakcióvezetői tisztséget, de most a sajtó megregulázása helyett az új kormány korrupció gyanús ügyeivel foglalkozik. A legtöbbet az utóbbi hetekben az oktatási tárca ügyeit feszegette, és többször felvetve Magyar Bálint oktatási miniszter alkalmatlanságát. A kormányfő azonban bízik miniszterében, Répássynak így a miniszteri skalp helyett több személyiségi per ígéretét sikerült begyűjtenie. Két pert maga Magyar is ígért ellene.

A Fidesz jogi kabinetének vezetője amúgy a békés hétköznapokban a parlament alkotmányügyi bizottságának alelnöke. A Fidesz honlapja szerint nős, tizennyolc éves koráig versenyszerűen vízilabdázott. Harmincöt éves.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.