Előd
5 °C
11 °C

Ringier úr perel és erősít

2001.10.02. 13:12
Az Egyesült Államokban is pert indít a Mai Nap "ellopásának" vádjával a Színes Mai Lap amerikai kiadója ellen a Ringier AG - hangzott el a cég sajtótájékoztatóján. A Magyar Hírlap hét évet kap a cégtől, és tovább fejlesztik, a Nemzeti Sport színesre vált. A Népszabadság megvételéről viszont nem beszél Herr Ringier.
A magyarországi, első fokon elvesztett per után az Egyesült Államokban is bíróság elő citálja a Ringier a Színes Mai Lap kiadóját - válaszolta egy kérdésre Michael Ringier, a Magyar Hírlapot, a Blikket és a Nemzeti Sportot kiadó Ringier AG tulajdonosa keddi sajtótájékoztatóján.

A Ringier szerint a Színes Mai Lapot kiadó Híd Rádió Rt. lényegében ellopta az általa felvásárolt Mai Nap logóját, és magát a megszüntetetett/beolvasztott bulvárlap utódjának tünteti fel. Herr Ringier azért perel az USA-ban is, mert a Színes Mai Lap kiadójának székhelye Delaware államban található.

Herr Ringier a konkurencia ellenére elégedett a Blikkel. Mint mondta, míg magyarországi bulvárlapja az Európa-bajnokságban játszik, a másik bulvárlap legfeljebb megye kettőben. Mindezt szerinte a százezres példányszámkülönbség is alátámasztja, akárcsak az, hogy a Blikk hét év után már nem viszi, hanem hozza a pénzt. Igaz, örült volna, ha ez hamarabb elkezdődik.

Michael Ringier bejelentette, hogy az eddigi fejlesztések után további pénzeket is ölnek a Magyar Hírlapba, növelik az oldalszámot. Céljuk, hogy a komoly lapok piacán megszerezzék a második helyet a Népszabadság mögött. Bíznak abban, hogy legkésőbb hét év után már a Magyar Hírlap is tejelni fog. A Nemzeti Sport október 24-étől színesben jelenik meg.

A Népszava nehéz anyagi helyzetét, esetleges megvásárlását firtató kérdésekre a lapcsoport tulajdonosa kijelentette: tapasztalataik szerint a komoly lapok piacán hamar elolvad a fúzióval megszerzett előfizetői tábor, de azért hozzátette: Magyarországon szinte követhetetlen, hogy éppen, hivatalosan ki a tulajdonosa egy lapnak, a valódi tulajdonosok kiléte pedig szintén nehezen megállapítható. Hasonlóan vélekedett a Magyar Nemzetről is.

A Népszabadság eladósorba kerülése kapcsán Michael Ringier elmondta, hogy nem mond semmit. Sem arról, hogy megkeresték-e, sem arról, hogy szándékában áll-e esetleg megvenni a lapot.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.