Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Viperákkal felszerelt román férfiak õrizetben

2006.09.27. 17:07
A rendõrség viperákkal, tõrökkel, elektromos sokkolókkal felszerelt román állampolgárokat állított elõ, és vizsgálja, hogy a két férfinak volt-e köze a zavargásokhoz. Az Index információi szerint a titkosszolgálat külföldi ügynökök destabilizációs szándékú akcióiról szerzett információkat tartalmazó jelentést mutatott a Fidesznek, amit az ellenzéki párt vezetõi is hihetõnek tartottak.

Hét viperát, egy elektromos sokkolót, valamint négy, 8 centiméteres pengehosszúságot meghaladó kést találtak a rendõrök két román férfinál.

Összefüggéseket keresnek

A külföldi állampolgárokat kedden õrizetbe vették õrizetbe, és a nyomozók lefoglalták a náluk talált harci eszközöket. A rendõrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két férfival szemben a BRFK XIII. Kerületi Rendõrkapitányság folytatja le a szabálysértési eljárást, de a Nemzeti Nyomozó Iroda további ellenõrzéseket végez, hogy meg lehessen állapítani, összefüggésbe hozhatók-e az elmúlt napok rendzavarásaival.

Destabilizációra figyelmeztettek

Az Index információi szerint a Fidesz éppen külföldi ügynökök magyarországi zavarkeltési célú fellépésérõl kapott hírek alapján mondta le a múlt szombatra tervezett tömegdemonstrációját. Úgy tudjuk, Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelõ kancellária miniszter, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetõjével együtt tájékoztatta a szolgálat információiról az ellenzéki párt vezetõit, köztük Kövér László, ex-titokminisztert a magyar politikai élet destabilizációját célzó akciók veszélyére. A Fidesz vezetõi, majd a Gyurcsány Ferenc által összehívott csonka ötpárti megbeszélés résztvevõi nem nyilatkoztak az NBH értesüléseirõl, de többek között Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is megalapozottnak minõsítette az információkat.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!