Eleonóra
2 °C
6 °C

Miniszteri toborzás a romák között: Fegyverbe!

2003.02.24. 16:13
Fegyverbemutatóval, kutyás kábítószer-kereséssel akarják felkelteni a pécsi roma gimnázium végzőseinek érdeklődését a fegyveres testületek miniszterei. Lamperth Mónika belügy- és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter kedden személyesen toboroz a Gandhi Gimnáziumban. Horváth Aladár, az iskolát irányító közalapítvány elnöke szerint viszont a cigány fiatalokhoz többek között Csehák Juditnak is le kellene látogatnia, mert az orvosi hivatásnak is szüksége lenne propagálásra.
Rendőrök, honvédek, határőrök és katasztrófavédelmi dolgozók soraiba várja a kormány az érettségizett romákat.

Jöjjenek rendőrnek!

Két miniszter személyesen látogat kedden Pécsre, hogy az ország egyetlen cigány középiskolájában csináljon kedvet a diákoknak a Belügyminisztériumhoz és a honvédelmi tárcához tartozó foglalkozásokhoz. Az Index információi szerint Lamperth Mónika kezdeményezésére szervezték meg az egész napos toborozást a Gandhi Gimnáziumban. Az Országos Rendőr Főkapitányság már többször tett kísérletet a romák számának növelésére a rendőrség állományába, de ezek a próbálkozások nem jártak átütő sikerrel. A BM vezetője most kollégájával, Juhász Ferenccel együtt vesz részt a szakmai bemutatókon. Kerékgyártó Edina, a Gandhi igazgatóhelyettese elmondta, hogy a katonák többek között vegyvédelmi és fegyverbemutatót tartanak, a rendőrség bűnügyi tájékoztatót, és kutyás kábítószer-keresés szervezett a fiataloknak.

Menjenek pedagógusnak!

Horváth Aladár, a Gandhi Közalapítvány elnöke a hétvégi roma kisebbségi választás közelsége miatt nem vesz részt az eseményen. Horváth, aki a Farkas Flórián vezette Lungo Drommal szemben álló Demokratikus Roma Koalíció egyik vezetője, azért marad távol a miniszteri látogatástól, hogy az ne minősüljön korteskedésnek. Horváth egyébként csak részben ért egyet a miniszteri toborzással, mert szerinte a roma fiatalok vállalkozó kedvét más értelmiségi szakmákiránt is növelni kellene. A közalapítvány elnöke szerint nem csak rendőrnek, honvédnek, vagy tűzoltónak alkalmasak az iskolában tanuló fiatalok, ezért Magyar Bálint oktatatási miniszternek, vagy Csehák Judit egészségügyi miniszternek is toboroznia kellene Pécsen.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.