Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Rudi Zoltánt választották az MTV elnökének

2004.03.05. 12:09
Röviddel azután, hogy Magyar Televízió kuratóriumi elnöksége 6:2 arányban Rudi Zoltánt javasolta a köztévé elnökének, a civilkuratórium is nagy többséggel támogatta a köztévé eddigi aktuálisműsor-igazgatójának kinevezését. A korábban szintén esélyesnek tartott Baló György a kuratóriumi elnökség körében csak a két SZDSZ-es kurátor voksát kapta meg.
A régi és mögötte az új elnök, Ragáts Imre, Rudi Zoltán
Az MTV aktuális műsorait igazgató Rudi Zoltánt válaszották pénteken a közszolgálati televízió új elnökének. Rudi a vártnál simábban kapta meg a köztévé illetékes testületeinek támogatását. Pénteken délelőtt első körben megszerezte a nyolctagú kuratóriumi elnökség pártdelegáltjainak több mint kétharmados támogatását. Az MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es küldöttekből álló testület hat tagja Rudi mellett szavazott az MTV elnöki posztjáról szóló voksoláson.

Az Index információi szerint a korábban szintén esélyesnek tartott Baló Györgyöt, az MTV jelenlegi kulturális igazgatóját a kuratóriumi elnökség két tagja támogatta. Az elnöki pályázatokon már többször is sikertelenül induló Balóra a testület két, SZDSZ által delegált tagja szavazott. Péterffy András filmrendező nem kapott szavazatot.

A pártdelegáltak döntése után az MTV a civilszervezetek delegáltjaiból összeállított nagykuratóriuma is jóváhagyta a javaslatot. A médiatörvény a jelenlévő kuratóriumi tagok kétharmadának igenlő voksát követeli meg ez esetben. Az Index információi szerint a 26 tagból 19-en szavaztak Rudira.

Elnök még nem volt
A 40 éves, jogász végzettségű Rudi Zoltán pályáját a Magyar Rádióban kezdte 1986-ban. 1989-1999. között a Magyar Televízió különféle hírműsoraiban dolgozott, tíz évig irányította a parlamenti szerkesztőség munkáját, riporterként majd szerkesztőként tevékenykedett a Hazai Tükör, az Egyenleg valamint a Híradó szerkesztőségében. A Híradó főszerkesztői posztját 1997 augusztusától 1998 októberéig töltötte be. Rudi Zoltán 2000-től 2002-ig a tv2 munkatársa volt, azután lett az MTV aktuális műsorokért felelős igazgatója.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.