Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Rudi Zoltán a Törzsasztalban

2004.03.17. 09:41
Kapcsolódó cikkek (1)
Rudi Zoltán, a köztévé frissen kinevezett elnöke lesz az Index Törzsasztalának vendége szerdán délután egy órától. Kérdezzen Ön is az MTV első emberétől!
A második elnöki pályázatát elkészítő Rudi Zoltán merész elképzelésekkel, nem kevesebb, mint négy tematikus csatorna elindításával képzeli a köztévé nem is olyan távoli jövőjét. Rudi külön csatornát szánna a nosztalgia műsoroknak, a sportnak, a kultúrának, illetve a híreknek. "Olyan tévét akarok, amely se nem populista, se nem elitista" - mondta bemutatkozó tájékoztatóján. Rudi tervei valóra váltása esetén a köztévé földi sugárzású adóját olyan műsorokkal szeretné felfuttatni, amely a kereskedelmi tévékkel szemben is állnák a versenyt.

Rudi Zoltán
Addig is az MTV normatív támogatásáért lobbizik, hogy ne a mindenkori kormányoktól függjék az MTV működése és tervezzhető legyen a köztévé gazdálkodása. Rudi nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a közszolgálati médiumok ne sugározhasson reklámot, egyelőre azonban azon dolgozik, hogy a reklámtortából a közszolgálati televíziónak több jusson. Az MTV ugyanis nézettségéhez képest, a reklámpiac alig egy százalékát uralja.

Az előző ciklus idején a köztévéből eltávolított tévés a kormányváltás után, mint az MTV hírigazgatója tért vissza az intézményhez. Kinevezése előtt végigjárta a televíziós ranglétrát: volt szerkesztő-riporter, belpolitikai stúdióvezető, a Híradó főszerkesztője, majd megválasztásáig hírigazgató, de ideiglenesen programigazgató is volt az intézménynél.

Rudi Zoltánt többször támadták 1999-es végkielégítése miatt. Az MTV és a pénzügyminisztérium közti megállapodás szerint az összeget a köztévének vissza kell fizetnie, ha a távozott munkatársat öt éven belül "visszafoglalkoztatják". Rudi visszatérte után törleszteni kezdte a juttatást, azt azonban személyes adatnak tekinti, hogy mekkora összeggel távozott az MTV-től és milyen ütemezéssel törleszt. Kérdezzen Ön is az MTV elnökétől!

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.