Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Csaknem százmilliót kampányolt el Schmitt Pál

2002.11.01. 14:33
Adományokból fedezte korteskedését Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt. A támogatótelefon és a Schmitt póló azonban nem lett bombaüzlet: ezekből 10 millió sem jött össze.
Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt kampánya lebonyolítása során 96,8 millió forint bevételt és ugyanennyi kiadást könyvelt el. Erről az érintett kabinetfőnöke, Szabó László tájékoztatta az MTI-t. Mint kitért rá, Schmitt Pál azért hozza nyilvánosságra kampánya költségeit, mivel a választási időszak megkezdésekor ígéretet tett erre.

Az ismertetés szerint a támogatói telefonvonal és az sms-ek 4,8 millió forint bevételt és a támogatók anyagi felajánlásai 90 millió forintot tettek ki, míg a pólók ellenértékeként felajánlott támogatás 2 millió forint bevételt hozott.

Schmitt Pál a kampánya során 60 millió forintot költött köztéri, televíziós, rádiós hirdetőfelületek bérletére, valamint szórólapokra. A hirdetések gyártási költsége 19 millió forint volt. A támogatói koncert és egyéb rendezvények lebonyolítása 15 millió forintba kerültek, míg az Összefogás Budapestért Támogatói Központ működése 2,8 millió forintot emésztett fel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.