Orsolya
7 °C
10 °C

Átadták a Schmuck-homokozót Gödön

2000.09.01. 19:38
Harmincadik születésnapján avathatta fel fogadáson nyert homokozóját Schumck Andor, a BIT egykori fenegyereke, a Xénia Láz Egyesület alapítója, a Magyar motorsport Szövetség mostani elnöke. Schmuck Molnár Róberttel, az Országgyűlés kisgazda jegyzőjével kezdett fogyókúraversenyt, ha Molnár nyer disznótorost szolgált, volna fel neki Schmuck, vereség esetére pedig azt vállalta: homokozót épít egy gödi játszótéren. A kisgazda honatya a megadott két hónap alatt nyolc fölösleges kilójától szabadult meg, míg ellenfele kétszer ennyit dolgozott le a feleslegből. A homokozó átadás ünnepélyes pillanatait az Index is nyomon követte...
Robi veled vagyunk, ne add fel!
Egy napig építette Schmuck Andor kedvenc éttermének játszóterén, a fogadáson nyert homokozót Molnár Róbert, a parlament kisgazda jegyzője. A fogadás során még azt is kikötötték, hogy zöld legyen az új ,,létesítmény" színe. A fővárostól alig huszonhét kilométerre lévő településre aránylag könnyen ellehet jutni. Az ünnepi program - és így a homokozó is - Schmuck Andor gödi szülőházától pár lépésnyire található. A kitűzött déli időpontban a szemerkélő eső és a nem pontosan érkező médiacápák miatt nem kezdődött el az avatás.

A homokozó melletti sátor alatt Molnár Róbert és az építkezésben segédkező nem kisgazda barátai ,,Robi veled vagyunk, ne add fel!' feliratú pólóban várják a fejleményeket. Amik nem is váratnak sokat. A pincér körbejár a Duna parti bódébüfék körüli asztaloknál és az esemény tiszteletére mindenkinek ételt-italt adnak. A hol szemerkélő, hol szakadó eső ellenére vagy tíz helyi polgár és ugyanennyi fotós, tévés, Újságíró is kíváncsi arra mi lesz. Evés-ivás közben egyszercsak arra lesz figyelmes a közönség, hogy egyrészt megérkezett mindenki, másrészt kezdetét veszi a ceremónia.

Az izgalmas fogyókúraverseny győztese
Molnár Róbert különféle csomagokkal a kezében a vesztesek méltóságával foglalja el helyét a leleplezendő homokozó mellett, közvetlenül a WC-nél. ,,A kormánypártiaknál fontos a becsszó, így hát elkészült a nyár legizgalmasabb fogyókúra versenyének nyereménytárgya, a Schmuck-homokozó" - mondja mosolyogva a honatya. Pedig, mi nem szoktunk a szociknak építeni - veti oda tréfásan. Schmuck erre a vigaszdíját veszi elő, amit direkt erre az alkalomra vásároltatott egy szakboltban. Mostanában, ha kormánypártiak elmennek valahová, millenniumi emlékzászlót, vagy egyéb dísztárgyakat ajándékoznak a településeknek, ezért megszakítva ezt a hagyományt átadnám az első millenniumi homokozóvödröt - vágott vissza Schmuck.

Mindenki jól jár
Molnár erre szintén megajándékozza vetélytársát. Egy, a már említett pólót ad át és egy szép nagy dobozt, mely három, azaz három darab a reklámokból jól ismert mentolos cukorkát tartalmaz, éppen hatkalóriányi energiát. Jót nevet ezen a két kövér ember, azután megállapítják: az igazi nyertesek ezúttal a gödi gyermekek. No és persze a büfétulajdonos, akinek a homokozó miatt még nagyobb lehet a forgalma, a még komfortosabb játszótér okán arra látogatóknak köszönhetően.

De tulajdonképp ez egy olyan program, ahol mindenki jól jár. Molnár Róbert a millenniumi vödrének, a gödi gyerekek a homokozónak, Schmuck Andor pedig a helyi lokálpatriótáktól kapott ,,győzteseknek" készült serlegnek. Mert, hogy az éppen harmincadik születésnapját ünneplő Schmuck Andort szeretik, ám Gödön és ha már homokozót építtetett serleg is, jár neki. Schmuck szerint a kisgazdák vidékfejlesztési programjának első jelentős állomására érkeztünk a homokozó építéssel. Göd polgármester ehhez még hozzáteszi: bízik benne, legközelebb már az utat építik majd.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.