Emánuel
4 °C
12 °C

Elhalasztották a döntést Schönthal letartóztatásáról

2005.09.07. 16:13
Negyed órával a tárgyalás kitűzött időpontja előtt kapták csak meg a bírák a nyomozati iratokat az ügyészségtől, így nem tudtak dönteni Schönthal Henrik előzetes letartóztatásáról. A bróker-ügyben sikkasztással és pénzmosással gyanúsított Schönthal csütörtök estig őrizetben marad, délelőtt dönthetnek letartóztatásáról.

Nem érkeztek meg a bíróságra a nyomozati iratok, így a testület nem tudott dönteni Schönthal Henrik, a brókerbotrány hétfőn őrizetbe vett gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról. Ezek hiányában nem lehetett érdemi döntést hozni, mondta el az MTI-nek Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter, Schönthal védője.

A brókerügyben pénzmosással gyanúsított, évek óta az Egyesült Államokban bújkáló férfi ennek ellenére sem szabadul, csütörtök estig őrizetben tarthatják. A bíróság csütörtök délelőtt újra összeűl, hogy döntsön az ügyészség indítványáról. Az eljáró ügyészek szerint ha Schönthal szabad lábon marad, az veszélyeztetheti a nyomozás érdekeit.

A Fővárosi Bíróság téjékoztatása szerint az ügyészség negyed órával a kitűzött tárgyalási időpont előtt küldte meg az ügy iratait, ráadásul az ügyész által megjelölt bizonyítási eszközök pedig csak részben álltak rendelkezésre.

Schönthal ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki - ennek kiadását az ellenzék vádjai szerint Bárándy még igazságügyi miniszterként hátráltatta -, a gyanúsított azonban önként tért haza az Egyesült Államokból hétfőn. Bárándy szerint védence várhatóan napokon belül részletes vallomást fog tenni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.