Auguszta
5 °C
22 °C

A második forduló után tárgyalják a K&H-ügyet

2006.04.07. 10:03
Az iratismertetésnél tart Schönthal Henrik ügye - derül ki a Népszava pénteki cikkéből. Schönthalt a K&H-botránnyal hozták összefüggésbe korábban, s a lap szerint ugyan a rendőrség nem nyilatkozik, de állítólag mindössze gondatlanságból elkövetett pénzmosással vádolják majd meg a vállalkozót. A K&H-ügy első tárgyalási napját május harmadikára tették.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) várhatóan pár nap múlva küldi el a vádemelési javaslatot Schönthal Henrik ügyében. A küldemény címzettje természetesen az ügyészség, amely ezután emelhet vádat a vállalkozó ellen, akit több cég kapcsán emlegettek a K&H-botrányban - írja a Népszava.

Schönthal a hírek szerint a Balmoral és a Montrade nevű off-shore vállalkozásokon keresztül kapcsolódott az ügyhöz, de egyelőre nem tisztázott, hogy mivel is vádolják pontosan.

Emelkedhet a vádlottak száma a K&H-ügyben

Ha az NNI siet, akkor a K&H-ügyben a vádlottak listája a korábbi 21-ről 22-re emelkedhet, Schönthal ugyanis a korábbi vádemelés után hazatért - önként - Magyarországra, így őrizetbe vétele után ellene is megindult a rendőrségi eljárás.

Ha a Népszava információi igaznak bizonyulnak, akkor "csak" gondatlanságból elkövetett pénzmosással vádolják meg Schönthalt. Eszerint Schönthal nem tudott azoknak a pénzeknek az eredetéről, amelyeket a számlájára utaltak.

Az ügyben az Index megkereste Horváczy Emesét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivőjét is. Ő csupán annyit erősített meg lapunknak, hogy Schönthal esetében zajlik az iratismertetés, azt pedig nem kommentálta, hogy valóban gondatlan pénzmosás miatt küldenének vádemelési javaslatot az ügyészségnek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.