Natália
-3 °C
7 °C

Semjén ismét beszólt az SZDSZ-nek

2005.03.03. 14:05
A Fidesz országgyűlési képviselője, Semjén Zsolt szerint a "példátlan egyházellenes kampánynak" beillő egyházfinanszírozási koncepció miatt áll az SZDSZ útjában. Semjén szerint a szabad demokraták a homoszexuálisokat, a drogosokat használják fel, hogy "valahogy összekaparja a következő országgyűlési választásokra az öt százalékot".

Semjén Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke felháborodásának adott hangot csütörtökön amiatt, hogy az SZDSZ eszközként használ bizonyos rétegeket - a homoszexuálisokat, a drogosokat -, hogy "valahogy összekaparja a következő országgyűlési választásokra az öt százalékot". A politikus úgy vélekedett, hogy az SZDSZ-nek elfogyott a levegője Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "neoliberális, szocialista vonala miatt". A szabad demokraták "álhumanizmust" képviselnek, a kereszténydemokraták pedig keresztény humanizmust, amivel a házasság szentségét, a családokat, illetve a gyermekek jogait védik, jelentette ki.

Kisebbségi jogok

Semjén Zsolt a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség február 19-i küldöttgyűlésén azt mondta: "aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re". Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke "extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz", vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli. Az SZDSZ-Új Generáció ezért a kijelentéséért felszólította Semjén Zsoltot, hogy mondjon le az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának alelnöki posztjáról, vagy kérjen bocsánatot kijelentéséért.

Nem kell nekik többletjog

Semjén Zsolt a csütörtöki sajtótájékoztatón határozottan visszautasította és kikérte magának, hogy néhány publicista a kereszténydemokrata rendezvényen elhangzott kijelentéseit összefüggésbe hozta a zsidósággal. Értékelése szerint ez teljes vallástörténeti tudatlanság, a zsidó vallás ugyanis elutasítja a homoszexualitást, a drogokat és az abortuszt. Semjén Zsolt kifejtette, hogy ő nem akarja diszkriminálni sem homoszexuális, sem drogfogyasztó polgártársait, de álláspontja szerint nem kell többletjogokat kapniuk. Inkriminált szavaira magyarázatként elmondta: az SZDSZ internetes portálján "egy ezer sebből vérző ország" 44 "sorskérdése" közül hét foglalkozik a homoszexuálisokkal.

Többnejűség, csoportos házasság

Semjén Zsolt bírálta Horn Gábor és Gusztos Péter szabad demokrata politikus mellett Fodor Gábort, aki - elmondása szerint - egyik nyilatkozatában pedofíliával vádolta a katolikus papságot, természetellenesnek nevezve a papi nőtlenség, a cölibátus intézményét. A fideszes képviselő szerint az SZDSZ nem törődik az általa felvetett kérdések következményeivel, nem beszél például a melegek házasságának összefüggésében arról, hogy engedélyezné-e a muzulmán többnejűséget vagy a csoportos házasságot, amik következnének abból, hogy nemcsak egy férfi és egy nő köthet házasságot. Semjén Zsolt az eutanázia és az abortusz kérdését - a II. János Pál pápa által megfogalmazott - "élet és halál kultúrája" körébe sorolta, hangsúlyozva, hogy álláspontja szerint "rabszolga-felszabadítást jelentene", ha "a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő embertársaink", a magzatok valamilyen jogokat kapnának. A melegek házassága, illetve gyermek-örökbefogadási joga, valamint a drogliberalizáció sértené a gyermekek szellemi és fizikai fejlődéséhez fűződő jogát, mondta.

Alapjogok

Semjén Zsolt értékelése szerint az SZDSZ-nek ő áll az útjában az egyházfinanszírozási koncepciónak nevezett "példátlan egyházellenes kampány" megvalósítását illetően. Az SZDSZ - mondta - alapjogokat sértene, illetve diszkriminálná a vallásos embereket azzal, hogy megszüntetné az egyházi iskolák állami kiegészítő támogatását, ezzel 40 százalékkal csökkentve a költségvetésüket. Szintén az egyházak elleni támadásnak véli, hogy az SZDSZ - szerinte - megvonná a kistelepülési lelkészek és az elhagyott zsidótemetők támogatását, valamint megszüntetné az iskolai fakultatív hittanoktatás állami támogatását.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.