Miklós
-7 °C
2 °C

Gyurcsány nem rúg ki senkit a katasztrófa miatt

2006.08.23. 15:12
Bár többször is felmerült az utóbbi napokban, hogy politikai felelőse is lehet az augusztus 20-ai katasztrófának, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai kormányülésen bejelentette, nem tartja szükségesnek, hogy bárki is távozzon a kormányából.

Szilvásy György hétfőn még arra a felvetésre, hogy felvetődött-e a politikai felelősség kérdése így reagált: "igen arra a kérdésre a válasz, hogy felvetődött-e a politikai felelősség kérdése, beleértve a miniszterelnököt is. A vizsgálat eddigi megállapítása (...) alapján a politikai felelősség (...) ma még nem látszik". A szerdai kormányülésen Gyurcsány Ferenc kormányfő már nem tartotta szükségesnek a leváltott Bodor Tibor főosztályvezetőnél magasabb beosztású tisztségviselő menesztését.

A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint a miniszterelnök a kormányülésen bejelentette: az augusztus 20-i természeti katasztrófa következményeiről szóló, tegnap ismertetett vizsgálati megállapítások tüzetes áttanulmányozása után úgy döntött, nincs ok arra, hogy ebből a természeti katasztrófából bárki politikát csináljon, nincs tehát indok politikai felelősségrevonásra sem, nem vált le emiatt egyetlen minisztert sem. Nem kell távoznia államtitkárnak és szakállamtitkárnak sem.

A keddi kormányszóvivői tájékoztatón, amelyen Szilvásy György elmenekült, amikor az első kínosabb kérdést meghallotta, az Indexnek arra az utána kiáltott kérdésére, nem foglalkoztatja-e a lemondás gondolata, annyit mondott: erre a kérdésre négyszemközt hajlandó csak reagálni, nyilvánosan nem.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.