Auguszta
4 °C
22 °C

Siófok beperli a sportminisztériumot

2004.06.22. 08:00
Az előző kormányzat sportminisztere, Deutsch Tamás 500 millió forintos támogatást ígért Siófoknak stadionépítésre, de a város eddig nem kapta meg a pénzt.
A siófoki önkormányzat bepereli a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot, mert a tárca nem fizette ki azt a pénzt, amit az előző kormány ígért támogatásként egy új futballstadion felépítéséhez.

Még az előző kormány idején írta alá az erről szóló szerződést Deutsch Tamás akkori sportminiszterrel Balázs Árpád, Siófok polgármestere - írja a Népszabadság. Ennek értelmében 2003. végéig kellett volna megkapniuk a félmilliárdos támogatást.

A kormányváltás után Jánosi György akkori miniszterrel is tárgyalt erről a város, máig érvényes a kormányhatározat a pénz kifizetéséről.

A kifizetés elmaradását azzal indokolta a sporttárca, hogy "nincs pénz". Ugyanakkor a siófoki polgármester úgy tudja, hogy tavaly ötmilliárd forint szabadon felhasználható kerettel rendelkezett a minisztérium.

Gőz Gabriella, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium szóvivője a Népszabadságnak azt mondta, hogy a minisztérium álláspontja szerint az előző kormány idején aláírt okmány nem szerződés volt, hanem csak egy ígérvény, amelyet pénz hiányában nem tudtak teljesíteni.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.