Salamon
7 °C
13 °C

Megszüntethetik a neonáci találkozót szervező egyesületet

2003.01.03. 08:18
A sződligeti neonáci találkozót szervező Vér és Becsület Kulturális Egyesület megszüntetését kezdeményezi a Nemzetbiztonsági Hivatal. A 2002-ben alapult közhasznú egyesület elődszervezetét a legjelentősebb és legveszélyesebb neonáci csoportnak tartották a titkosszolgálatok 2000-ben.
Megszűnhet a december 21-i neopnáci találkozót szervező Vér és Becsület Kulturális Egyesület, mivel a Nemzetbiztonsági Hivatal a hivatalos bejegyzések szerint "hagyományőrző" csoport bejegyzésének felülvizsgálatát kérte az ügyészségtől - írja a Magyar Hírlap. A Németországban betiltott neonáci szervezet, a Blood and Honour magyarországi tagozatát 2002. februárjában vette nyilvántartásba a Fővárosi Bíróság, május végén pedig közhasznúvá nyilvánították.

A legveszélyesebb neonáci csoport

Az egyesület működésének törvényességét megkérdőjelező beadvány csütörtökön megérkezett a Fővárosi Főügyészségre, az eset kivizsgálását megkezdték - mondta el a lapnak Sódor István főügyész. A neonáci találkozót konspiratívan megszervező, honlapján a "nemzetiszocializmust" hirdető szervezet ellen akár pert is indíthat az ügyészség. A közhasznú kulturális egyesület elődszervezete már korábban is próbálkozott neonáci találkozók szervezésével, mi több, az Nemzetbiztonsági Hivatal 2000-ben a legveszélyesebb és legjelentősebb újfasiszta szervezetként jellemezte az 1998-ban alakult Blood and Honour Hungáriát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!