Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Sólyom László a választásért kampányol

2006.04.08. 11:50
Sólyom László köztársasági elnök választási felhívásában arra kérte a magyar állampolgárokat, éljenek alkotmányos jogukkal, és menjenek el szavazni vasárnap.

A választások alkalmat adnak arra, ritka alkalmat, hogy ítéletet mondjunk a kormány fölött, a kormánypártok munkájáról, arról, hogy ellátta-e alkotmányos feladatát az ellenzék, olvasható az államfő szombaton kiadott közleményében, amelyet a közszolgálati televízióban is elmondott. Az államfő szerint a vasárnapi országgyűlési képviselőválasztásnak köszönhetően lesz azután minden egyes nap a demokrácia napja, és ha valaki elmegy szavazni vasárnap, akkor a tizenhat éve fennálló alkotmányos Magyarországra szavaz.

"Hiába marad valaki otthon, hiába kerüli el a szavazófülkét, az ország megoldandó problémái itt maradnak velünk. Ha valaki szeretne ezek megoldásában részt venni, akkor szavaznia kell." - tette hozzá. A felhívásban az államfő arra is rámutatott, hogy a választás alkalmat ad arra, hogy a pártok sorsáról döntsenek az emberek, befolyásolják irányvonalukat.

Az árvízi helyzet kapcsán a köztársasági elnök arra kérte a választási szerveket, különösen figyeljenek arra, hogy azok is, akik a védekezésben dolgoznak, és azok is, akiknek el kellett hagyniuk lakóhelyüket, le tudják adni szavazatukat. Sólyom László végezetül arra kérte a szavazókat, gondolják meg, hogy minden egyes szavazat számít, és mindegyiknek következménye van.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!