Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A baloldal nem érti Sólyom Lászlót

2006.10.01. 19:57
A baloldal értetlenkedik a köztársasági elnök beszéde miatt, a jobboldal szerint egyértelmű az üzenet: Gyurcsánynak mennie kell.

"A Magyar Szocialista Párt minden támogatást megad a magyar köztársaság miniszterelnökének a reformok végrehajtásához" - mondta Juhász Ferenc, a szocialista párt alelnöke azután, hogy Sólyom László a kampánycsendet követő beszédében az Országgyűlés "cselekvési lehetőségéről" beszélt, miután bírálta a tisztázás lehetősége elől kitérő, a hazugság fogalmát a jelentéséből kiforgató Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

Juhász szerint nincs az az erő, amely a szocialistákat eltántorítaná a nagy társadalmi elosztórendszerek reformjától. A szocialisták az Új Fejlesztési Terv megvalósítását és a nyolcezermilliárd forintos uniós források célszerű felhasználását tartják szem előtt.

Horn sem értett egyet

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője és kampányfőnöke a TV2 riporterének reagált a köztársasági elnök beszédére. Elmondta, hogy pártja liberális pártként odafigyel arra, amit Sólyom László mond, azonban személyesen nem ért egyet az államfői véleménnyel.

"Nem úgy látom, hogy a zsidónak vélt politikusok neveit felsoroló, Árpád-sávos lobogó alatt vonuló ötven ember a magyar nép lenne. Fontosnak tartom, hogy a köztársasági elnök reagált erre a dologra, de nem gondolom, hogy a magyar társadalom megosztott lenne. A politika megosztott, ennek a tragikus következményét láttuk az elmúlt napokban."

Kéri László vitába szállt Sólyom László beszédével az ATV-n, a Kálmán Olga vezette választási műsorban. A politológus szerint a köztársasági elnök elvétette a hangsúlyt, amikor nem említette meg, hogy a Gyurcsánynak felrótt cselekményekben Orbán Viktor minimum társtettes volt.

A jobboldal egyetért

A Hír tv elemzői, Horkai Hörcher Ferenc, Szerető Szabolcs és Csintalan Sándor úgy értékelik a köztársasági elnök beszédét, hogy Sólyom László a miniszterelnök eltávolítására szólította fel az Országgyűlést.

A Polgárok Házában lévő szimpatizánsok úgy értékelik, hogy Sólyom László gyakorlatilag lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.