Natália
-3 °C
7 °C

Jól fizetett rokonok a parlamentben

2003.02.05. 07:11
Rokonaikat foglalkoztatják parlamenti titkárként a Fidesz frakcióban helyet foglaló kisgazda honatyák - derül ki a Magyar Hírlap összeállításából. A lapból megtudható, hogy a Fidesz frakcióvezetője kérte be a képviselő-alkalmazottak életrajzát, melyből kiderült, hogy a kisgazdák feleségeiket, gyermekeiket, vagy sógoraikat alkalmazzák havi 120 ezer forintért.
Ki a feleségét, ki a lányát, fiát, ki pedig a sógorát alkalmazza havi 120 ezer forint juttatásért, hogy országgyűlési képviselői munkáját segítse. Ez derült ki azokból az önéletrajzokból, amelyeket a Fidesz-frakcióban ülő kisgazda honatyák alkalmazottai nyújtottak be Áder Jánosnak. A Magyar Hírlap információi szerint a frakcióvezető januárban kérette be az önéletrajzokat.

A lap összeállításából kiderül, hogy a képviselők egy alkalmazottat foglalkoztathatnak, határozott idejű szerződéssel, ami a parlamenti mandátum lejártával szűnik meg. A vonatkozó szabályozás szerint a képviselői alapdíj hatvan százaléka jár a képviselők titkárainak, ami jelenleg bruttó 120 ezer forint. A Magyar Hírlap szerdai cikke szerint a Fideszen belül működő kisgazdák közül mindössze két olyan parlamenti képviselő van, aki nem valamelyik rokonát alkalmazza.

Turi-Kovács Béla, a Fidesz kisgazda szárnyának vezetője feleségét foglalkoztatja hasonlóan Kékkői Zoltánhoz, az FVM volt államtitkárhoz, akinek házastársa hivatását tekintve okleveles csecsemő- és gyermekgondozó. Szentgyörgyvölgyi Péter, az FKGP utolsó frakcióvezetője is feleségét választotta beosztottjának, aki jelenleg civilben idegenvezető. Tóth Imre viszont kétdiplomás lányát foglalkoztatja, aki a Békés Megyei Önkormányzat Hivatalánál dolgozik. Vincze László is egyetemet végzett lányát kérte fel, míg Balogh József 20 éves fiát alkalmazza. Simon Miklós a sógorát választotta. A sorból csak Balogh Gyula és Fenyvesi Máté lóg ki, ők nem rokont választottak alkalmazott gyanánt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.