Piroska
-10 °C
1 °C

Megbüntették a söjtöri tojásdobálót

2004.10.12. 08:10
Első fokon ötvenezer forint pénzbírságra ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly egy tojást akart dobni Medgyessy Péter miniszterelnökre. Az ügyészség két tojás elhajításával vádolta B. Alexandert, de a bíróság egy tojás eldobását látta bizonyítottnak.
A Zalaegerszegi Városi Bíróság hétfőn rendzavarás szabálysértés miatt első fokon ötvenezer forint pénzbírságra ítélte B. Alexander 33 éves németfalui lakost, aki az ítélet szerint tavaly október 18-án Deák Ferenc söjtöri szülőháza előtt egy tojást hajított a kihelyezett kormányülésről érkező miniszterek felé - tudta meg a Népszabadság.

Előzmény

A kormány október 18-án Deák Ferenc söjtöri szülőháza előtt tartott ünnepséget a politikus születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Az eseményt ellentüntetők zavarták megAz ügyészség két tojás elhajításával vádolta B. Alexandert, és garázdaság vétsége miatti felelősségre vonását is kezdeményezte, ám a bíróság egy tojás eldobását látta bizonyítottnak.

Az ítélet szerint a tojás egyetlen kormánytagot sem talált el, ám a vádlott olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas volt rá, hogy másokat megbotránkoztasson. Az ítélet nem jogerős.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.