Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kulcsár be akarta kebelezni a Synergont?

2003.09.26. 09:48
Ugyanaz a befektetői kör, amely Kulcsár Attila vezetésével az év elején a PSZÁF által jogsértőnek minősített módon szerzett a megengedettnél nagyobb részesedést a Pannonplast Rt.-ben, két éve "krimibe illő körülmények között" kísérelte meg a Synergon Rt. bekebelezését - írja pénteki számában a Népszabadság.
A Népszabadság birtokában lévő iratok és az érdekeltek nyilatkozatai szerint két éve, Kulcsár Attila irányítása mellett, a Britton nevével fémjelzett befektetői csoport megpróbált befolyást szerezni a Synergon Rt.-ben.

A lap szerint hasonló módszerrel jutottak meghatározó többséghez a tőzsdén jegyzett számítástechnikai óriásban, mint ez év elején a Pannonplastban. Akik ismerik a Synergon-ügy nyilvánosság előtt eddig elhallgatott részleteit, a napilapnak azt állítják: a Kulcsár-féle érdekcsoportot csupán a 2001. június 14-ei, több Synergon-vezető halálával végződött repülőgép-baleset akadályozta meg a teljes hatalomátvételben.

A módszer

A Népszabadság úgy tudja, Kulcsár első lépésként a K&H Equities V.I.P. listájáról ma már jól ismert cégek és magánszemélyek egy részének nevében, 2001. április 20-án nagy mennyiségű Synergon-részvényt vásárolt. A részvényfelvásárló cégek és magánszemélyek között olvasható az Esma Spanyol-M Reklámügynökség Kft., a The Montrade Ltd., a First Capital Invest Llc., a Zöldújság Rt., a Magyar Játékkaszinó Kft., a Pacific Traders Co. Ltd., illetve Nyúl Sándor, Mudura Sándor, Kónya Imre, Buruzs Attila és Karl Imre neve. Később valamennyi vevő Kulcsárt, illetve az ő megbízottját kérte fel tulajdonosi érdekeinek képviseletére.

Egyes dokumentumok alapján azonban nem zárható ki, hogy Kulcsár ügyfeleinek egy része nem tudott a Synergon-részvények felvásárlásáról. Nem egy "részvényesi meghatalmazást", valamint "részvénykönyvi bejegyzési kérelmet" rejtenek az irattárak, amelyeken a napilap által megkérdezett szakértők nem hivatalos szakvéleménye szerint a meghatalmazók, a meghatalmazottak és az ügyintézők aláírása is ugyanattól a kéztől származik. Az iratokon fellelhető aláírások rajzolatát a nevük mellőzését kérő szakértők Kulcsár Attila kézjegyeként azonosították.

Az ügy további részleteiről a Népszabadság cikkében olvashat.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.