Mária
-6 °C
-2 °C

Szász Károly nem gyanúsított

2004.10.13. 09:52
Mégsem hallgatják ki gyanúsítottként Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) volt vezetőjét, írja a Magyar Hírlap. A többmilliós prémiumok felvétele nem minősül hűtlen kezelésnek.
Hűtlen kezelés helyett legfeljebb közokirat-hamisítás miatt marasztalhatók el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének egyes középszintű vezetői, idézi a Magyar Hírlap a Fővárosi Főügyészség állásfoglalását. A Nemzeti Nyomozó Iroda több mint kétszáz munkatárs, köztük Szász Károly korábbi elnök gyanúsítotti kihallgatására tett javaslatot a jogszerűtlennek vélt prémiumok kifizetése miatt. Az eljárásnak azonban legfeljebb tucatnyi gyanúsítottja lehet.

A PSZÁF vezetői 2002 második felében a jutalmazást korlátozó jogszabályokat megkerülve szerették volna, ha munkatársaik a féléves fizetésüknek megfelelő prémiumot vehetnének fel. Visszadátumozott megbízási szerződésekkel a hivatal több mint kétszáz dolgozója néhány százezertől több millió forintig terjedő jutalmat vett fel, írja a Magyar Hírlap.

Az ügyészség napokban postázott döntése értelmében mindazokkal szemben megszüntethető az eljárás, akik tíznél kevesebb visszadátumozott megbízási szerződést írtak alá - ők ügyészi megrovásban részesülnek. A tíznél többet aláírók közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt gyanúsítottjai lesznek az eljárásnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.