Ambrus
-7 °C
3 °C

Fellebbezett a Szárhegy Dűlő

2005.06.08. 06:43
Szerdán határoz az Országgyűlés Orbán-bizottsága a vizsgálati menetrendről. A bizottsági elnök minden érintettet meg akar hallgatni. Időközben megérkezett a bíróságra a Szárhegy Dűlő Kft. fellebezése.
Megérkezett a Fővárosi Bíróságra a Szárhegy Dűlő Kft. fellebbezése, s azt rövidesen továbbítják az Ítélőtáblához - értesült a Népszava. A januárig Orbán Viktor felesége résztulajdonában állt gazdasági társaság azért kér jogorvoslatot, mert az Élet és Irodalom ellen indított helyreigazítási pert első fokon elvesztette. A cég azt szerette volna elérni, hogy a hetilap közölje: nem voltak taggyűlések azokon a napokon, amelyeket az orgánum cikksorozatában megjelölt, ezért azokról jegyzőkönyvek sem készülhettek.

A bíróság megállapította: nem kétséges, hogy a Szárhegy Dűlő Kft. tagjai alkalmanként az ÉS által megjelölt napokon is összejöttek és érdemben tárgyalták a társaság ügyeit. Azt az ügy érdeme szempontjából nem tartotta relevánsnak, hogy megállapítsa: megfeleltek-e a taggyűlésre vonatkozó formai követelményeknek.

A lapban idézett iratok szerint Orbán Viktor miniszterelnökként többször részt vett a tulajdonosok megbeszélésein, s ott többször hozzá is szólt a nagyívű tervekhez. A Fidesz elnöke az MTV A szólás szabadsága című műsorában azt mondta: adott tanácsot felesége cége állami támogatás megszerzésére irányuló pályázatával kapcsolatban, vagyis tartalmilag elismerte a nagy visszhangot kiváltott közlést.

Mindenkit várnak

A Népszava azt is közli, hogy szerdán határoz az Országgyűlés Orbán-bizottsága a vizsgálati menetrendről. Elsőként arról, hogy kiket és milyen ütemben hallgasson meg az előző miniszterelnök vagyonosodását vizsgáló testület. Valamennyi, az Élet és Irodalom jegyzőkönyveiben említett személy szerepel a meghallgatásra várók között, így Orbán Viktor és a felesége tulajdonában állt társaság, a Szárhegy Dűlő Kft. tagjai: Kékessy Dezső, Madarász László, Szász I. Attila is, de az általuk említettek is, így a többi között a Tokaj Kereskedőház akkori vezetői: Hegedűs Zoltán és Stumpf Miklós is.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.