Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Szász haladékot kaphat

2004.04.02. 08:44
A Magyar Hírlap információi szerint a PSZÁF elnöke mindaddig helyén maradhat, amíg meg nem alakul a megreformált szervezetet a későbbiekben irányító Felügyeleti Tanács és ki nem nevezik az operatív irányítást végző főigazgatót.
Megteremtette Szász Károly alkotmányos menesztésének forgatókönyvét a kormány. A Magyar Hírlap információi szerint a jövő hétfőn a parlament elé kerülő javaslat szerint Szász Károly mindaddig helyén maradhat, amíg nem alakul meg a megreformált szervezetet a későbbiekben irányító Felügyeleti Tanács és ki nem nevezik az operatív irányítást végző főigazgatót.

Az eredeti törvénytervezet szerint Szásznak és két helyettesének már akkor mennie kellene, amint hatályba lép a befektetők és betétesek fokozott védelmével foglalkozó jogszabály, ezt azonban az Alkotmánybíróság kifogásolta.

Az elképzelés szerint a PSZÁF-ot a frissen kinevezett főigazgató irányította volna mindaddig, amíg a Felügyeleti Tanács nem áll fel. Azonban a Felügyeleti Tanács hatáskörébe utalt feladatokat ebben az átmeneti időszakban senki sem látná el, ami a taláros testület szerint ­jogbizonytalanságot okozhatott volna.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.