Judit
3 °C
6 °C

SZDSZ: formálisan Európa, a nyugati világ tagjává váltunk

2003.04.12. 22:12
Kuncze örül, de nagyobb arányú részvételre számított. Fodor Gábor szerint meg kell vizsgálni, hogy miért csak ilyen kevesen vettek részt a népszavazáson. Demszky vezetheti az Európa parlamenti választásán az SZDSZ listáját.
Kuncze Gábor üdvözli, hogy a jelek szerint érvényes és eredményes az uniós csatlakozásról szóló népszavazás.

A szabad demokraták elnöke az SZDSZ Budapesten tartott rendezvényén elmondta: nagyobb részvételre számított, de a legnagyobb eredmény az, hogy Magyarország az eddigi adatok szerint csatlakozhat az Európai Unióhoz.

Fodor Gábor szabad demokrata ügyvivő úgy fogalmazott: csalódás, hogy nem érte el az 50 százalékot a részvételi arány. Ugyanakkor nagyszerűnek nevezte, hogy eredményes a népszavazás. - Magyarország óriási lépést tett, formálisan Európa, a nyugati világ tagjává váltunk - tette hozzá. A kormánypárti politikus úgy vélte: óhatatlanul meg kell vizsgálni azokat az okokat, amelyek miatt nem érte el a részvételi arány az 50 százalékot.

Fodor: erősebb kampány kellett volna

Fodor szerint intenzívebbnek kellett volna lennie az uniós kampánynak, és hasznos lett volna, ha érdemibb vita folyik a csatlakozásról, és a "nem" vélemények is jobban megjelennek. - Úgy tűnik, a szombat sem volt egy jó választás - tette hozzá, a népszavazás napjára utalva.

AZ SZDSZ már az Európa parlamenti választásra készül Magyarország újra Európa része, mi pedig mától mindannyian európai polgárok vagyunk - értékelte a népszavazás végeredményét Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök, aki jelezte, mostantól az egy év múlva esedékes Európa parlamenti választásokra koncentrálnak. A pártelnök reményét fejezte ki, hogy ezen a megmérettetésen jól szerepel majd az SZDSZ és így méltó képviselete lesz a magyar liberálisoknak a kontinesn parlamentjében. Kuncze bejelentette: az SZDSZ listavezetője a jövő évi voksoláson Demszky Gábor főpolgármester lesz, ha támogatja a pártelnöknek ezt a javaslatát az SZDSZ ügyvivői testülete, majd az országos tanácsa.

Hétköznap legyen a következő referendum

Demszky Gábor közölte, hogy megkérdőjelezhetetlen eredménye lett az EU-népszavazásnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a budapestiek közül 800 ezren járultak az urnákhoz és közülük több mint 650 ezren mondtak igent a csatlakozásra. Demszky közölte, ajánlást tesz a jövőhét folyamán arra, hogy hétköznap tartsák az Európa parlamenti választásokat, de ezt a hétköznapot arra az egy napra nyilvánítsák munkaszüneti nappá.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!