Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

SZDSZ: nem elég a piros kocka és a kérem szépen

2006.01.03. 17:54
Internetes kérdőívvel kezdi, illetve folytatja kampányát az SZDSZ. A liberális párt a koalíciós partnerét és az ellenzéket is azzal vádolja, hogy tartalmatlan kampányt folytat.

A szocialisták és a konzervatívok programok helyett csak szlogenekkel kampányolnak, mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője keddi sajtótájékoztatóján. Elkészült a liberálisok kampánystratégiája, és a választási program is készen van. A választásokig a szabad demokraták pozitív, tartalmi kampányt szeretnének folytatni, mondta Horn.

"Nem elég, ha Orbán Viktor azt mondja, kérem szépen, és lemennek az árak, vagy visszaadják a privatizált cégeket. Gyurcsány Ferenc pedig azt gondolja, elég körberagasztani az országot piros kockákkal, és ő ettől máris bátor és igazságos lesz" - tette hozzá a politikus.

Az SZDSZ ezért újabb, egy hónapig tartó játékot indít a kampányuk részeként, ahol tizennégy kérdésre lehet válaszolni. Horn példaként említette a patikaprivatizációt, mint egyik fontos kérdést. "Ha gyermekének orrcsepp, vagy lázkúp kell, sorba kell állni a patikákban. Biztosan érdekek sérülnének, ha alapvető gyógyszereket a boltban is meg lehetne vásárolni, de kétezer patika érdeke nem lehet fontosabb tízmillió magyar érdekének" - mondta Horn Gábor.

Fontos kérdésként emelte ki a politikus az egykulcsos áfát és a családi pótlék kérdését. Igazságosabb elosztást szorgalmaz a párt, mert "sem én, sem Kóka János, de talán még Orbán Viktor sem szorul rá a családi pótlékra" - mondta Horn. A kérdések közt, amire szavazni lehet felmerül a MÁV privatizációja is, amit a "Magyarországon vonattal utazni legtöbbször kellemetlen" mondattal vezetnek fel, de megtalálható az "előbb utóbb be kell vezetni az eurót" ügye is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.